Ghosn: Μηνύει Nissan-Mitsubishi για €15 εκατ.

Ghosn: Μηνύει Nissan-Mitsubishi για €15 εκατ.

Ο Carlos Ghosn πέρασε στην αντεπίθεση εναντίον των Nissan και Mitsubishi, εγκαλώντας ένδικα τις δύο εταιρείες ότι δεν ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία για την απόλυσή του.

Ο Carlos Ghosn κινήθηκε με ένδικα μέσα στην Ολλανδία εναντίον των Nissan και Mitsubishi, οι οποίες τον απομάκρυναν από πρόεδρο της Συμμαχίας τους το περασμένο έτος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, ανέφερε η ολλανδική εφημερίδα NRC εχθές, Σάββατο 20/7.

Ο Ghosn απαιτεί 15 εκατομμύρια ευρώ για ζημία από τους δύο Ιάπωνες κατασκευαστές, καθώς έγιναν σοβαρά λάθη όταν απολύθηκε, ανέφερε η NRC, επικαλούμενη τον δικηγόρο του. «Στην Ολλανδία, αν θέλεις να απολύσεις ένα ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος, πρέπει πρώτα να του γνωστοποιήσεις για τι κατηγορείται, ενώ πρέπει να του παράσχεις τα αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες», δήλωσε ο δικηγόρος Laurens de Graaf στο NRC.

Το περιφερειακό δικαστήριο στο Amsterdam εξετάζει την υπόθεση, αλλά δεν έχει ορίσει ακόμα δικάσιμο, δήλωσε το NRC.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi έχει συσταθεί στην Ολλανδία. Και να θυμίσουμε ότι ο Ghosn εξέπεσε του αξιώματός του στο τέλος του περασμένου έτους, όταν συνελήφθη στην Ιαπωνία και απολύθηκε από τη Nissan με την κατηγορία οικονομικής κακοδιαχείρισης, την οποία όμως αρνείται. Σε συνέχεια απολύθηκε από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Renault.

alliance
H εταιρεία χαρτοφυλακίου της Συμμαχίας έχει έδρα τις Κάτω Χώρες, αλλά και ο Ghosn διατηρεί τη φορολογική έδρα του στην Ολλανδία.


Μεταξύ άλλων κατηγοριών για απάτη και επίμεπτη διαχείριση, η Nissan και η Mitsubishi ανέφεραν ότι ο Ghosn έλαβε αθέμιτα εννέα εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την κοινοπραξία τους. Τα έξοδα υπό διερεύνηση που έκανε ο Ghosn όταν προήδρευε στη Renault και στη Nissan ανέρχονται σε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε το ΔΣ της Renault τον Ιούνιο.

Ο Ghosn που κατέχει τόσο γαλλική όσο και λιβανέζικη και βραζιλιάνικη ιθαγένεια, επέλεξε το 2012 τη φορολογικά πιο φιλική Ολλανδία ως φορολογική έδρα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube