Γερμανία: €15 δισ. «σκουριάζουν» στις αντιπροσωπείες

Γερμανία: €15 δισ. «σκουριάζουν» στις αντιπροσωπείες

Η γερμανική Ομοσπονδία Αντιπροσώπων και Επισκευαστών ανησυχεί βλέποντας το μεγάλο στοκ καινούργιων αυτοκινήτων να λιμνάζει. Προς το παρόν, υπάρχουν αυτοκίνητα αξίας περίπου €15 δισ. που περιμένουν πελάτες.

«Τα νέα αυτοκίνητα συσσωρεύονται στα πάρκινγκ και στα προαύλια των αντιπροσωπειών», λέει η ZDK (Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe), η γερμανική ομοσπονδία αντιπροσώπων και επισκευαστών, η οποία ανησυχεί για κάτι λίγο έως πολύ αναμενόμενο: Η παραγωγή αυτοκινήτων είναι ένα πράγμα, αλλά πρέπει και να μπορείς να τα πουλήσεις.

Η ZDK έχει υπολογίσει στα 14,8 δισεκατομμύρια ευρώ το απόθεμα νέων αυτοκινήτων που περιμένουν να πουληθούν σε ολόκληρη τη Γερμανία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις σχετικά με την ενεργοποίηση μιας πριμοδότησης αγοράς για να ενθαρρύνουν τους Γερμανούς να αγοράσουν. Ωστόσο, έκθεση συμβουλίου εμπειρογνωμόνων συνιστά να μην οδηγηθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε δημόσιες επιδοτήσεις για την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, οι έμποροι βρίσκονται εμπρός σε μια σπαζοκεφαλιά: Να ξεφορτωθούν το στοκ. Το απόθεμα είναι ο χειρότερος εχθρός των διανομέων και χωρίς ταχεία ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και της επιστροφής των πελατών στις αντιπροσωπείες, οι χρεοκοπίες βρίσκονται προ των πυλών.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι αυτή η συσσώρευση αποθεμάτων θα επιβραδύνει τα εργοστάσια, με τους κατασκευαστές να βρίσκονται εμπρός σε μια κυκλοφοριακή συμφόρηση: «Εάν τα στοκαρισμένα αυτοκίνητα δεν εξαντληθούν, η παραγωγή νέων δεν μπορεί στην πραγματικότητα να ξεκινήσει», διευκρινίζει η ZDK.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube