Φόρος τιμής στους πρωταθλητές του WRC [video]

Φόρος τιμής στους πρωταθλητές του WRC [video]

Εάν το όνομα Antti Kalhola δεν σας λέει κάτι, είναι καιρός να τον μάθετε. Και παράλληλα να θυμηθείτε και όλα τα μεγάλα αστέρια που κέρδισαν πρωταθλήματα στο WRC από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ξεκινώντας από το δημιουργό, ο Antti Kalhola είναι ένας YouΤuber που εδώ και χρόνια δημιουργεί videos γύρω από το χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Κατά κανόνα Formula 1 και WRC.

Τα έργα του δεν έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη εποχή αλλά εστιάζει στο παρελθόν των δύο θεσμών, σε πρόσωπα αλλά και events. Τα πλάνα που χρησιμοποιεί, προφανώς, δεν είναι δικά του. Η μαεστρία όμως του μοντάζ και η μουσική που επιλέγει να τα ντύσει, τα καθιστούν μικρά διαμάντια για κάθε λάτρη του αντικειμένου. 

Στην προκειμένη περίπτωση -και ενώ απείχε για μεγάλο διάστημα- έκανε το comeback με ένα νέο video, αφιερωμένο στους πρωταθλητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Από το μακρινό 1979 και τον Bjorn Waldergard μέχρι το 2022 και τον Kalle Rovanpera. Μέσα σε οκτώ λεπτά υλικού αποτίνει φόρο τιμής σε όλους όσους κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χρονολογικά ανά έτος.  

Και βέβαια, αντικατοπτρίζει ταυτόχρονα την εξέλιξη των αγώνων ράλι. Από την εποχή του Group Β με τα πρώτα τετρακίνητα θηρία και τους θεατές να κρέμονται σαν τσαμπιά στο χείλος (πρακτικά μέσα στη μέση…) του δρόμου μέχρι σήμερα, η απόσταση φαντάζει τεράστια.

Όμορφες εικόνες από το παρελθόν, με τα Audi Quattro, τις Lancia Delta ντυμένες στα χρώματα της Martini αλλά και την εποχή των Ιαπώνων, με την κόντρα των Subaru και Mitsubishi. 

Ταυτόχρονα οι πρωταγωνιστές. Άνθρωποι που παλαιότερα ήταν πιο εύκολα προσεγγίσιμοι. Πιο απλοί και πιο «γήινοι», ενίοτε με γυαλιά και κοιλίτσες, αλλά με κάτι χέρια από άλλο πλανήτη.

Αξίζει να πατήσετε το play και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο συγκεκριμένο video. Και αξίζει να ανακαλύψετε περισσότερα και για το δημιουργό, καθώς τα videos του είναι όλα ένα και ένα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube