Formula 1: To Zandvoort έρχεται, η Βαρκελώνη φεύγει

Formula 1: To Zandvoort έρχεται, η Βαρκελώνη φεύγει

Αλλαγές στο καλαντάρι από το 2020 - «Σώζεται» η Monza μέχρι το 2024.

Το Ολλανδικό Grand Prix στην πίστα του Zandvoort αναμένεται να επιστρέψει στο καλαντάρι της Formula 1, από το 2020, παίρνοντας τη θέση του Ισπανικού αγώνα στη Βαρκελώνη, όπως σημειώνουν πρόσφατα δημοσιεύματα. Σε αυτά τονίζεται ο ρόλος του Max Verstappen, οι επιτυχίες του οποίου βάρυναν στην απόφαση να επιστρέψουν οι Κάτω Χώρες στην F1.

Bέβαια, όπως σημειώνεται, θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην πίστα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα F1, αλλά όλοι αισιοδοξούν πως αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το 2020. 

Όπως αναφέρεται ως ημερομηνία διεξαγωγής του Ολλανδικού Grand Prix έχει ήδη οριστεί η 10η Μαίου 2020, κάτι που συνηγορεί πως το Zandvoort θα είναι ο αγώνας που θα πάρει τη θέση αυτού στη Βαρκελώνη. Η Βαρκελώνη είναι ένα από τα πέντε συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του 2019, μαζί με το Silverstone, το Hockenheim, τη Monza και την Πόλη του Μεξικού, με την πρωτεύουσα της Καταλωνίας να είναι αυτή με τα μεγαλύτερα προβλήματα αφού έχει χάσει την κρατική οικονομική στήριξη που είχε λόγω των αποσχιστικών τάσεων της Καταλωνίας από την Ισπανία. 

Αντίθετα, η Monza φαίνεται να διασώζεται αφού βρίσκεται ένα βήμα από τη συμφωνία να παραμείνει στο καλαντάρι έως το 2024 έχοντας εξασφαλίσει το ποσό των € 60 εκατ. που απαιτείται για να προχωρήσουν οι εργασίες ανακαίνισης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube