Formula 1: Στο Hockenheim ζητά «ρεβάνς» από πέρυσι ο Vettel [video]

Formula 1: Στο Hockenheim ζητά «ρεβάνς» από πέρυσι ο Vettel [video]

Σε μια ιστορική αλλά και απαιτητική πίστα ταξιδεύει αυτό το τριήμερο η Formula 1. 

Στο απαιτητικό Hockenheimring μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1, εκεί όπου πέρυσι ο Vettel με ένα ανόητο (κατά τον ίδιο) λάθος έχασε την ευκαιρία να κερδίσει και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα από τον Hamilton. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η πτώση στην απόδοση του Γερμανού ξεκίνησε μετά από τον αγώνα της πατρίδας του και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα που βλέπει τον Leclerc να σημειώνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από εκείνον. 

Υπό αυτό το πρίσμα ο αγώνας της Κυριακής είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον Vettel να διεκδικήσει τη νίκη αν καταφέρει να διαχειριστεί το πρόσθετο άγχος που θα φορτωθεί από το γεγονός ότι αγωνίζεται εμπρός στους συμπατριώτες του που θα έχουν κατακλύσει τις κερκίδες και θα είναι διχασμένοι ανάμεσα σε έναν Γερμανό οδηγό (Vettel) και ένα γερμανικό μονοθέσιο (Mercedes).

To Hockenheimring φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα της F1 το 1970. Το 1977 ο αγώνας πήγε στη νέα πίστα του Nurburgring, όμως από το 1986 και ως το 2006 επέστρεψε και πάλι στο Hockenheim, καθώς το Nurburgring φιλοξενούσε το Ευρωπαϊκού GP. 
Να θυμίσουμε πάντως ότι το 1951 ήταν η χρονιά που η Γερμανία φιλοξένησε αγώνα της F1 στο «μεγάλο» Nurburgring, εκεί που το 1976 σημειώθηκε το ατύχημα του αείμνηστου Niki Lauda. 
Από το 2006 έως το 2014 το γερμανικό GP γίνονταν εναλλάξ στις δύο αυτές πίστες (με το Ring βέβαια να έχει τη νέα του χάραξη), ενώ μέχρι σήμερα μεσολάβησαν και δύο χρονιές που δεν είχαμε αγώνα λόγω οικονομικών προβλημάτων του Ring. 

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, οι 67 γύροι του Hockenheim συνθέτουν έναν απαιτητικό αγώνα με χάραξη της πίστας μάλλον να ευνοεί τη Ferrari ειδικά στους δύο πρώτους τομείς που είναι οι πιο γρήγοροι. Παρόλα αυτά η Mercedes είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί και μένει να δούμε πώς θα κινηθούν οι «κόκκινοι» με δεδομένα και όσα αναφέραμε στην αρχή για τον Vettel. 

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 27/7
FP1: 12:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 28/7
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00 - 17:00

Κυριακή 29/7
Αγώνας: 16:10

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube