Formula 1: Στο Baku δεν χωρούν προβλέψεις [video]

Formula 1: Στο Baku δεν χωρούν προβλέψεις [video]

Η ιδιαιτερότητα του αγώνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμη και για… μεγάλες εκπλήξεις.

Στο ξεχωριστό Baku του Αζερμπαϊτζάν ταξιδεύει αυτό το τριήμερο η Formula 1. Πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκίνησε την «καριέρα» του το 2014 όταν ο τότε ισχυρός άνδρας της F1, ο Bernie Ecclestone ανακοίνωσε ότι θα το βάλει στο καλαντάρι σαν το Grand Prix της Ευρώπης.

Πλέον ο αγώνας βρίσκεται στο πρόγραμμα για το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και χαρακτηρίζεται σαν ένα ακόμη σιρκουί πόλης με μπόλικες ιδιαιτερότητες, καθώς η διαδρομή περνά μέσα από την παλιά πόλη του Baku και περιλαμβάνει μεγάλες ευθείες και πολύ κλειστές στροφές, στοιχεία  που «χτίζουν» πολλές φορές άκρως επεισοδιακούς αγώνες με ανέλπιστη κατάληξη.

Για τους παραπάνω όμως λόγους ο συγκεκριμένος αγώνες έχει τύχει και πολύ έντονης κριτικής, ενώ αναπόσπαστο στοιχείο του αγώνα μπορούμε να πούμε πως αποτελεί το αυτοκίνητο ασφαλείας που το βλέπουμε στην πίστα πιο συχνά από κάθε άλλον αγώνα.

Σε επίπεδο προγνωστικών αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα της χάραξης της διαδρομής καθιστά παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη, με τις Ferrari και Mercedes να δίνουν τη μάχη της pole position ελπίζοντας ότι όποιος στρίψει πρώτος θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον αγώνα. Αν κρίνουμε από τις επιδόσεις των δύο βασικών αντιπάλων στους προηγούμενους αγώνες, η Mercedes δείχνει να είναι καλύτερη στα κλειστά κομμάτια και η Ferrari να υπερτερεί στις μεγάλες ευθείες, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν αποκλείεται να παίξουν και αυτές καθοριστικό ρόλο.

Πιο πίσω , όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά με τη Red Bull να είναι η τρίτη δύναμη αλλά και τους υπόλοιπους του λεγόμενου midfield να αποτελούν σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα του αγώνα, υπολογίσιμες δυνάμεις που μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν ακόμη και την έκπληξη.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 26 Απριλίου
FP1: 12:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 27 Απριλίου
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 28 Απριλίου
Αγώνας: 15:10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα του 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube