Formula 1: Στην Alfa Romeo o Valtteri Bottas από τη νέα σεζόν

Formula 1: Στην Alfa Romeo o Valtteri Bottas από τη νέα σεζόν

Ο Valtteri Bottas θα μετακομίσει στην Alfa Romeo την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν της Formula 1, αντικαθιστώντας τον Kimi Raikkonen που αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την απόκτηση του Valtteri Bottas, ο οποίος υπέγραψε ένα πολυετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα για να αγωνίζεται με τα χρώματά της από την ερχόμενη σεζόν της Formula 1.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο 32χρονος Φινλανδός θα αποχωρήσει από την ομάδα της Mercedes, έπειτα από πέντε χρόνια συνεργασίας. Το βιογραφικό του Bottas στη Formula 1 περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 9 νίκες, 17 pole positions και 63 τερματισμούς στο podium.

«Έρχεται στην ομάδα μας ένας ικανότατος και ομαδικός οδηγός, που ήταν σπουδαίο κομμάτι μιας ομάδας που έγραψε ιστορία, κατακτώντας τέσσερις τίτλους κατασκευαστών. Είναι ιδανικός για να βοηθήσει την Alfa Romeo να κάνει το επόμενο βήμα. Η πολυετής συμφωνία μας θα φέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο πρόγραμμά μας, σε μια κρίσιμη καμπή για τη Formula 1» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing, Frédéric Vasseur.

alfa romeo

Ο Bottas θα πάρει τη θέση του Kimi Raikkonen, που στο τέλος της σεζόν θα τερματίσει την πολυετή καριέρα του. Τη θέση του Φινλανδού στη Mercedes αναμένεται να πάρει ο George Russell.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube