Formula 1: Στη Βαρκελώνη ελπίζει σε μια ανάκαμψη η Ferrari [video]

Formula 1: Στη Βαρκελώνη ελπίζει σε μια ανάκαμψη η Ferrari [video]

Η Scuderia είχε τις καλύτερες επιδόσεις στις χειμερινές δοκιμές στη συγκεκριμένη πίστα αλλά στη συνέχεια βλέπει συνεχώς την πλάτη της Mercedes.

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα της Βαρκελώνης, πίστα που όλες οι ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά μια και εκεί εξελίσσουν και δοκιμάζουν κάθε χρόνο τα μονοθέσιά τους στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών.

Στη διάρκεια των τελευταίων η Ferrari είχε εμφανιστεί να υπερτερεί σαφώς των αντιπάλων της, όμως στη συνέχεια αποδείχθηκε πως επρόκειτο μάλλον για «μαγική εικόνα», αφού η Mercedes έχει κάνει μέχρι στιγμής την απόλυτη επίδοση, πετυχαίνοντας το «1-2» σε όλους τους μέχρι σήμερα αγώνες.

Από αυτήν την άποψη οι «κόκκινοι» καλούνται τώρα να ανατρέψουν τα δεδομένα και να ξεκινήσουν από την Καταλονία μια πορεία ανάκαμψης. Η αλήθεια είναι πως θα το ήθελαν, αλλά ουδείς ξέρει αν θα το καταφέρουν ή αν το ανίκητο μέχρι στιγμής δίδυμο Hamilton-Bottas «περιοριστούν» σε μια εσωτερική δική τους μάχη.
Επί της ουσίας η Ferrari δεν έχει και πολλά περιθώρια, αφού αν η Mercedes συνεχίσει το σερί των εξαιρετικών της εμφανίσεων, δύσκολα θα μπορέσει πλέον να καλύψει το κενό η Scuderia.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, η μεν Red Bull σίγουρα θα έχει να διαδραματίσει καθοριστικό έως και πρωταγωνιστικό ρόλο, την ώρα που η McLaren εμφανίζεται ως η ισχυρότερη από τις υπόλοιπες ομάδες, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Ωστόσο, το γεγονός ότι όλοι σχεδόν θα παραταχθούν στην εκκίνηση με αναβαθμίσεις δεν μας δίνει το περιθώριο για ασφαλή προγνωστικά.

Ο αγώνας της Βαρκελώνης  βρίσκεται στο καλαντάρι της F1 από το 1991, με το Circuit de Barcelona-Catalunya να χαρακτηρίζεται από αρκετές στροφές μεγάλης ταχύτητας, με την υψηλή τελική ταχύτητα να μην είναι το απόλυτο ζητούμενο στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Να θυμίσουμε πως στον περυσινό αγώνα οι δύο Μercedes είχαν βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης με τους Hamilton και Bottas, ενώ στη δεύτερη σειρά ήταν οι δύο Ferrari με τους Vettel και Raikkonen. Στον αγώνα οι Mercedes τερμάτισαν με τη σειρά που ξεκίνησαν, ο Vettel βρέθηκε τέταρτος πίσω από τον Verstappen και ο Kimi εγκατέλειψε.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα του 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube