Formula 1: Πόρτα στους Ρώσους οδηγούς από την Βρετανία

Formula 1: Πόρτα στους Ρώσους οδηγούς από την Βρετανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αγγίξει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της Formula 1. Μετά την απαγόρευση του ρωσικού Grand Prix, προβλήματα φαίνεται ότι θα έχουν και όσοι Ρώσοι υπήκοοι εμπλέκονται σε αυτή.

Οι πρώτες επιπτώσεις από την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μετά την εισβολή της πρώτης, εμφανίστηκαν στη Formula 1 όταν η Haas απέσυρε τα λογότυπα της ρωσικής Uralkali από τα μονοθέσια της, την τελευταία ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη.

Ακολούθησε η έξοδος του ρωσικού Grand Prix στην πίστα του Sochi, που θα γινόταν τον Σεπτέμβριο, από το πρωτάθλημα και πλέον προβλήματα φέρεται να έχουν όσοι οδηγοί και πιθανόν λοιποί εργαζόμενοι με ρωσικό διαβατήριο εμπλέκονται στο πρωτάθλημα.

Αν και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισε, στην τελευταία έκτακτη συνεδρία (1/3) του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να αγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία, φαίνεται ότι κάποιες εγχώριες ομοσπονδίες δεν θα τιμήσουν την απόφασή της.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Αρχή Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει στους Ρώσους οδηγούς να αγωνίζονται στην επικράτειά της, διαχωρίζοντας την θέση της από την FIA.

Nikita Mazepin

Όσον αφορά τη Formula 1, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Nikita Mazepin, ο Ρώσος οδηγός της Haas, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο βρετανικό Grand Prix στις 3 Ιουλίου.

Η παραμονή του Mazepin στην Haas ήταν ήδη υπ’ ατμόν  μετά την απόσυρση των χορηγικών σημάτων της Uralkali, η οποία ανήκει στον πατέρα του και ουσιαστικά χρηματοδοτούσε τη θέση στο ένα από τα δυο μονοθέσια της ομάδας και την παρουσία του στην Formula 1. 

Πλέον, τα πράγματα για τον Ρώσο οδηγό γίνονται ακόμα πιο δύσκολα και δεν αποκλείεται να τον δούμε να χάνει την θέση του ή να μοιραστεί το μονοθέσιο του σε αρκετούς αγώνες με τον τρίτο οδηγό της Haas, Pietro Fittipaldi.  

O τελευταίος, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, είναι και ο δοηγός που θα έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση αντικατάστασης του Mazepin.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube