Formula 1: Ο κορονοϊός ακύρωσε το Grand Prix της Αυστραλίας 

Formula 1: Ο κορονοϊός ακύρωσε το Grand Prix της Αυστραλίας 

Δεν θα γίνει ούτε ο αγώνας του Moto GP.

Το Grand Prix της Αυστραλίας αλλά και ο αγώνας του MotoGP ακυρώθηκαν καθώς οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού δεν είναι ευχάριστες. 

Ο αγώνας της Αυστραλίας αρχικά είχε «μετακομίσει» από τις 21 Μαρτίου που ήταν να γίνει στις 21 Νοεμβρίου και τώρα ανακοινώθηκε πως ματαιώνεται. 

Καθώς η χώρα έχει επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, η μετακίνηση των οδηγών, των μηχανικών και των λοιπών εμπλεκομένων στη διεξαγωγή των αγώνων έγινε πολύ δύσκολη. Η Αυστραλία ζητά 15νθήμερη καραντίνα όσων εισέρχονται στη χώρα κάτι που πρακτικά ήταν ανέφικτο για τα μέλη των ομάδων της Formula 1 και του MotoGP. 

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε πως πέρα από την απογοήτευση που δεν θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε φέτος στην Αυστραλία, πρέπει να βρούμε ποιος αγώνας θα αντικαταστήσεις το Grand Prix που ματαιώθηκε και πότε. Έχουμε αρκετές επιλογές - είπε - και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις. 

Να θυμίσουμε πως πέρυσι, το Grand Prix της Αυστραλίας ακυρώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν τις ελεύθερες δοκιμές και πάλι εξαιτίας του κορονοϊού. Ήταν μια χρονική στιγμή - μεταίχμιο όταν ο ΠΟΥ μίλησε για πανδημία και όλες οι χώρες έσπευσαν να πάρουν περιοριστικά μέτρα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube