Formula 1: Καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Formula 1: Καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η Formula 1 θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 από το 2022, με το μέτρο να αφορά όλο το προσωπικό που εργάζεται στα paddock, αλλά και όσους θα εισέρχονται σ΄ αυτό.

Η Formula 1 θα καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό για όλο το προσωπικό που εργάζεται στα paddock, χωρίς εξαίρεση, αρχής γενομένης από το πρωτάθλημα του 2022. 

Η συγκεκριμένη υποχρέωση εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο και ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο Τύπου της ιδιοκτήτριας Liberty Media.

«Η Formula 1 θα απαιτήσει όλο το προσωπικό που ταξιδεύει να είναι πλήρως εμβολιασμένο και δεν θα ζητήσει εξαιρέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μέτρο θα ισχύει για όλους όσους εισέρχονται στα paddock, μια αποκλειστική περιοχή, στην οποία ομάδες και οδηγοί ετοιμάζονται για το τριήμερο κάθε αγώνα. Αυτό θα περιλαμβάνει όλους τους αγωνιζόμενους, το προσωπικό φιλοξενίας, τους δημοσιογράφους, τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και της Liberty Media, η οποία κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της F1. Aκόμη και τις διασημότητες και τους λοιπούς καλεσμένους των ομάδων και των διοργανωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω κανόνες θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον του -επί μακρόν- οδηγού του ιατρικού αυτοκινήτου της FIA, Alan van der Merwe. Ο Νοτιοαφρικανός, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάσωση του Romain Grosjean στο ατύχημα που είχε στο Grand Prix του Μπαχρέιν το 2020, έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί για προσωπικούς λόγους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube