Formula 1: Και επισήμως από το 2020 η Ολλανδία θα έχει το δικό της Grand Prix

Formula 1: Και επισήμως από το 2020 η Ολλανδία θα έχει το δικό της Grand Prix

Ανακοινώθηκε η ένταξη του αγώνα στην πίστα του Zandvoort στο καλαντάρι του θεσμού – Grand Prix και στο Βιετνάμ.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξη της Ολλανδίας στο καλαντάρι της Formula 1 από το 2020, με αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα του Zandvoort.

Οι συζητήσεις ήταν γνωστές και αυτό που έλειπε ήταν η επίσημη ανακοίνωση, με την παρουσία και τις επιδόσεις του Max Verstappen να είναι αυτές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση. Παράλληλα, μαζί με την ανακοίνωση για το Zandvoort, ανακοινώθηκε ότι από του χρόνου θα έχουμε Grand Prix και στο Ανόι, στο Βιετνάμ.

Ωστόσο το καλαντάρι της F1 δεν πρόκειται να μεγαλώσει καθώς ο αγώνας στην Ισπανία που είδαμε την περασμένη Κυριακή θα είναι ο τελευταίος, την ώρα που και το Μεξικό αναμένεται να βγει εκτός προγράμματος. 

Μέχρι σήμερα η πίστα στο Zandvoort  χρησιμοποιείτο για αγώνες μικρότερων κατηγοριών ενώ φιλοξενούσε και έναν αγώνα του DTM. Είναι βέβαιο πως μέχρι του χρόνου θα έχει υποστεί τις απαραίτητες αλλαγές και αναβαθμίσεις για να μπορέσει να φιλοξενήσει έναν αγώνα της Formula 1.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι η Formula 1 επιστρέφει στην Ολλανδία και στην πίστα του Zandvoort», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της F1, Chase Carey.

«Από την αρχή της εμπλοκής μας στην F1 είπαμε ότι θέλαμε να μεταφέρουμε το σπορ σε νέες πίστες, σεβόμενοι όμως ταυτόχρονα την ιστορία του αθλήματος στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, από την επόμενη σεζόν θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο Grand Prix που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, αλλά και την επιστροφή του Zandvoort  στο καλαντάρι  μετά από απουσία 35 ετών. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη Formula 1 στην Ολλανδία, κυρίως λόγω της παρουσίας και των επιδόσεων του Max Verstappen. Αν δείτε στις κερκίδες στις πίστες, το πορτοκαλί χρώμα σε πολλές περιπτώσεις είναι μια ολόκληρη θάλασσα.  Χωρίς αμφιβολία αυτό θα είναι το κυρίαρχο χρώμα στο Zandvoort την επόμενη χρονιά», είπε ο Carey.

Σχολιάζοντας την ένταξη της Ολλανδίας στο καλαντάρι της F1 ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Christian Horner, δήλωσε από την Ισπανία: «Την επίδραση της εντοπιότητας την ζήσαμε στην Ισπανία με τον Fernando Alonso όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, τώρα βλέπουμε την ανταπόκριση που έχουν στην Ολλανδία οι επιδόσεις του Max. Νομίζω ότι ένα Ολλανδικό Grand Prix, με τη δημοτικότητα του Verstappen, θα είναι ό,τι πιο θετικό για τη Formula 1».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube