Formula 1: Ιδού και η νέα Red Bull RB16

Formula 1: Ιδού και η νέα Red Bull RB16

Παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο, πριν από την πρώτη της δοκιμή λειτουργίας, σήμερα το απόγευμα στην πίστα του Silverstone.

Η νέα RB16 παρουσιάστηκε στα κανονικά της χρώματα, αντίθετα από την περσινή RB15 που είχε παρουσιαστεί «καμουφλαρισμένη» σε κόκκινο χρώμα.

Το νέο μονοθέσιο θα οδηγούν και πάλι ο Max Verstappen –που υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023– και ο Alex Albon.

O Verstappen θα είναι αυτός που θα το οδηγήσει στο “shakedown” του Silverstone, ενώ ο Albon θα πιάσει το τιμόνι της RB16 στις επερχόμενες, πρώτες δοκιμές εξέλιξης, στη Βαρκελώνη.

Αλλαγές υπάρχουν πολλές στο νέο μονοθέσιο σε σχέση με πέρσι, αλλά δεν παύει να αποτελεί στην ουσία εξέλιξη του περσινού. Το σκεπτικό είναι να αποφευχθεί φέτος η κάπως αργή εκκίνηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια, που την εμπόδισε να διεκδικήσει τίτλους παρότι είχε γρήγορη εξέλιξη μέσα στη σεζόν.

Με τη σταθερότητα των τεχνικών κανονισμών, τη συνεργασία με τη Honda, που λειτουργεί πλέον καλά, και το δοκιμασμένο κόνσεπτ του μονοθεσίου, η Red Bull έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι θα εκκινήσει φέτος γρήγορα από τον βατήρα.
   
Η RB16 διατηρεί σε εξέχουσα θέση τα σήματα της Aston Martin, που παραμένει και φέτος κύριος χορηγός της ομάδας πριν πάει το 2021 στη Racing Point.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube