Formula 1: Η Haas αφαιρεί τους λογότυπους της ρωσικής Uralkali

Formula 1: Η Haas αφαιρεί τους λογότυπους της ρωσικής Uralkali

Sebastian Vettel και Max Verstappen δήλωσαν πως το ρωσικό Grand Prix δεν πρέπει να γίνει, λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία έφτασαν και στη Formula 1. H Haas F1 Team, η αμερικανική ομάδα που έτρεχε με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας και τη χορηγία της ρωσικής εταιρείας χημικών λιπασμάτων Uralkali, αφαίρεσε όλα τους λογότυπους της ρωσικής εταιρείας από τα μονοθέσιά της, ακόμη και αυτό του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας από το οποίο επίσης χρηματοδοτείται.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο πρώτος οδηγός της Haas είναι ο Nikita Mazepin, γιος του μεγαλομέτοχου της Uralkali, του Dmitry Mazepin. Είναι εμφανές ότι ο Nikita πήρε το μπάκετ στο μονοθέσιο, με κριτήριο μάλλον το... πορτοφόλι του μπαμπά παρά το οδηγικό του ταλέντο. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Formula 1 ή το WRC, αλλά τώρα ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας του Gene Haas.

Ουκρανία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για την τύχη του ρωσικού Grand Prix σε σχέση με την εισβολή και τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, Max Verstappen και Sebastian Vettel πρωτοστατούν σε μια κίνηση που θέλει να μην γίνει το ρωσικό Grand Prix. «Όταν μια χώρα κάνει πόλεμο, δεν είναι σωστό να αγωνιζόμαστε εκεί» δήλωσε ο Verstappen, με τον Vettel να προχωρά ακόμη περισσότερο και να δηλώνει πως ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει τις αποφάσεις του και δεν θα πάει να αγωνιστεί στη Ρωσία, ανεξαρτήτως αν θα γίνει ή όχι ο αγώνας. 

Η επίσημη Formula1 δεν συνηθίζει πάντως να παίρνει θέση σε πολιτικά θέματα και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Ωστόσο τώρα τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά, με τη Liberty Media να βγάζει ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία στην οποία τονίζει πως «η Formula 1 παρακολουθεί στενά την ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση και προς το παρόν δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για τον αγώνα του Σεπτεμβρίου, πέρα του ότι θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Αυτό σε συνδυασμό με τις δηλώσεις στελεχών των ομάδων δείχνει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ο Mattia Binotto, της Ferrari για παράδειγμα δήλωσε πως, «η κατάσταση είναι πολύ λυπηρή και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ο πόλεμος να σταματήσει γρήγορα. Μέχρι τον αγώνα έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας...». Από την πλευρά του ο Jost Capito της Williams F1 τόνισε πως «Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους των περιοχών αυτών και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως η F1 δεν είναι ό,τι σημαντικότερο στον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που φοβούνται για τη ζωή τους...». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube