Formula 1: H Alfa Romeo αποχαιρετά τον Giovinazzi και υποδέχεται τον Guanyu Zhou

Formula 1: H Alfa Romeo αποχαιρετά τον Giovinazzi και υποδέχεται τον Guanyu Zhou

Ο πρώτος Κινέζος οδηγός της Formula 1 έρχεται με σημαντικές επιτυχίες στις αποσκευές του.

Η Alfa Romeo Racing ORLEN καλωσορίζει στις τάξεις της ως οδηγό της τον Guanyu Zhou. Ο νεαρός Κινέζος έχει κατακτήσει σειρά νικών στην F2 και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πρώτο αγώνα της επόμενης χρονιάς στο Μπαχρέιν.

Αποτελώντας τον πρώτο οδηγό της Formula 1 με καταγωγή από την Κίνα, ο Zhou θα γράψει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της χώρας του στους αγώνες αυτοκινήτου. Χωρίς να έχει κάποιο απευθείας πρότυπο, ο νεαρός οδηγός ακολούθησε την πορεία του βασιζόμενος στις ικανότητες του και στην υποστήριξη της οικογένειάς του. 

Έχοντας κατακτήσει σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα της αγωνιστικής του πορείας, ο 22χρονος Zhou, έχει απασχολήσει τις περισσότερες ομάδες της Formula 1 εδώ και καιρό. Το 2015 τερμάτισε δεύτερος στον Ιταλικό θεσμό F4 Championship Powered by Abarth, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε σειρά νικών στην F3 και την F2. Το 2021 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον οδηγό στην F2, αφού με δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και αποτελεί έναν από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου. 

Ο Zhou θα ενταχθεί σε μια ομάδα με τεράστια παράδοση και θα συμπληρώσει μαζί με τον Valtteri Bottas ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό οδηγικό δίδυμο. Ο συνδυασμός εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού θα βοηθήσει την Alfa Romeo Racing ORLEN να εξελιχθεί, σε μια εποχή που το άθλημα αλλάζει ριζικά και όλες οι ομάδες κάνουν μια νέα αρχή.

Παράλληλα ο Antonio Giovinazzi, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής χρονιάς, μετά από τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας. Το 2019, ο Antonio Giovinazzi ήταν ο πρώτος Ιταλός οδηγός από το 2011, που είχε πλήρη συμμετοχή σε μια σεζόν της Formula 1. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε 59 αγώνες με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και δύο αγώνων με τη Sauber το 2017, όταν είχε αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Pascal Wehrlein.

Το καλύτερο αποτέλεσμα του ήταν η 5η θέση στο Grand Prix της Βραζιλίας του 2019, ενώ έδωσε σημαντικές στιγμές στην ομάδα, όπως όταν οδήγησε τον αγώνα της Σιγκαπούρης το 2019, αλλά και με το να βρεθεί πολλές φορές στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube