Formula 1, GP Γαλλίας: Στον απόηχο της τιμωρίας Vettel [video]

Formula 1, GP Γαλλίας: Στον απόηχο της τιμωρίας Vettel [video]

Στο ιστορικό Circuit Paul Ricard μεταφέρεται η μάχη του πρωταθλήματος.

Με τη σκιά της τιμωρίας του Vettel στον αγώνα του Καναδά, τιμωρία που έχει διχάσει τόσο τους φίλους της F1, όσο και ομάδες και οδηγούς, η Formula 1 πηγαίνει στη Γαλλία και στο ιστορικό «Circuit Paul Ricard».

Η Γαλλία μπήκε και πάλι από πέρυσι στο καλαντάρι, αφού είχε σημειώσει μια απουσία 10 χρόνων. Η πίστα του Paul Ricard χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1970. Βέβαια από τότε έχει αλλάξει πολλές φορές χάραξη για να καταλήξει στη σημερινή της μορφή. Το μήκος της διαδρομής φτάνει τα 5,8 km και χαρακτηρίζεται από μεγάλες ευθείες και πολύ γρήγορες καμπές. Αυτό σημαίνει πως η δύναμη του κινητήρα πρέπει να συνδυαστεί με κορυφαία πρόσφυση για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα από πλευράς χρόνων.

Με δεδομένο ότι στον Καναδά η Ferrari έδειξε να έχει ένα δυνατό κινητήρα, περιμένουμε η ιταλική ομάδα να πρωταγωνιστήσει και επί γαλλικού εδάφους, όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Mercedes η οποία μάλιστα πέρυσι είχε κερδίσει τον αγώνα με τον Hamilton.
Σε αντίθεση πάντως με την πίστα του Καναδά, το Paul Ricard έχει τεράστιες περιοχές διαφυγής, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μια φάση αντίστοιχη με αυτήν που έφερε την αμφιλεγόμενη τιμωρία του Vettel.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για μια θέση στη δεκάδα, αυτή που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το επόμενο τριήμερο είναι η Renault η οποία εκτός του ότι παίζει «εντός έδρας» θα έρθει στο Paul Ricard φέρνοντας σημαντικές αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά της.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 22 Ιουνίου
FP1: 12:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 23 Ιουνίου
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00 - 17:00

Κυριακή 24 Ιουνίου
Αγώνας: 16:10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube