Formula 1, GP Γαλλίας: Μια ακόμη άνετη νίκη για Hamilton 

Formula 1, GP Γαλλίας: Μια ακόμη άνετη νίκη για Hamilton 

Η Mercedes έκανε ακόμη ένα “1-2” με τον Leclerc να ανεβαίνει τρίτος στο βάθρο. 

Ίσως να έχει καταντήσει και βαρετό, αλλά ο μόνος που δεν φταίει γι΄αυτό είναι ο Hamilton και η Mercedes. Ο Βρετανός απλά κάνει τη δουλειά του και την κάνει με τον καλύτερο τρόπο και είναι πρόβλημα των άλλων ομάδων αν δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να προσφέρουν θέαμα. 

Η γερμανική ομάδα έκανε ακόμη ένα “1-2” (στο τέλος θα χάσουμε τον λογαριασμό) , με τον Bottas να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον Leclerc να σώζει τη χαμένη τιμή της Ferrari τερματίζοντας τρίτος, έτσι όπως ξεκίνησε. Το άλλο κόκκινο μονοθέσιο, αυτό του Vettel, το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει πέμπτο κερδίζοντας δύο θέσεις και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου τον οποίο ο Γερμανός πέτυχε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. 

Ο Leclerc προς το τέλος απείλησε για λίγο τον Bottas που είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του, βρέθηκε ίσως και πολύ κοντά στο να τον περάσει στον τελευταίο γύρο, αλλά ο οδηγός της Mercedes κράτησε τη θέση του ως το πέσιμο της καρό σημαίας. στοΣε έναν αγώνα που στερήθηκε δράσης και αξιοσημείωτων συμβάντων, ο Lewis Hamilton οδήγησε εξαιρετικά και πήρε την νίκη στο Le Castellet, με τους Valtteri Bottas και Charles Leclerc να συμπληρώνουν το βάθρο.

Οι μάχες που χαρακτήρισαν τον αγώνα ήταν αυτή ανάμεσα στους Ricciardo και Gasly στην αρχή του αγώνα με τον Γάλλο να έχει τη μαλακή γόμα που ειχε εξαντλήσει το όριο ζωής της και τον Αυστραλό τη μέση. Ωστόσο η Renault έβαλε πρώτο τον οδηγό της στα πιτ που έβαλε σκληρή γόμα και ένα γύρο μετά ακολούθησε ο Gasly. Ο Γάλλος βγήκε μπροστά από τον Ricciardo αλλά ένα γύρο μετά δέχτηκε το προσπέρασμα. 

Η δεύτερη μάχη ήταν αυτή ανάμεσα στον Vettel και τον Verstappen με τον Γερμανό να μειώνει συνεχώς τη διαφορά από τον οδηγό της Red Bull και να είναι αυτός που μπήκε πρώτος από τους δύο για αλλαγή ελαστικών. Ο Vettel έμεινε στην πίστα για αρκετούς γυρους ακόμη και όταν βγήκε από τη δική του αλλαγή ελαστικών ήταν και πάλι πίσω από τον Ολλανδό. 

Hulkenberg και Raikkonen ειχαν τη δική τους μάχη έχοντας και οι δυο ξεκινήσει με σκληρή γόμα με τον Φινλανδό να αλλάζει πρώτος σε μαλακά 21 γύρους πριν το τέλος. Ο Γερμανός βγαίνοντας από τη δική του αλλαγή 4 γύρους μετά ήταν 2” πίσω από τον Kimi. 

Στους τελευταίους γύρους  ο Ricciardo είχε πλησιάσει τον Norris που είχε πρόβλημα  με το μονοθέσιό του, με τους Raikkonen και Hulkenberg να ακολουθούν και να φτιάχνυν ένα τρενάκι. Ο Αυστραλός κατάφερε να περάσει τον Raikkonen, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει και ο Hulkenberg. 

Κάπως έτσι τλείωσε ο αγώνας με τους αγωνοδίκες να εξετάζουν την περίπτωση Ricciardo που ενδέχεται να δεχτεί ποινή αν αποδειχθεί ότι βγήκε εκτός πίστας και κέρδισε μια θέση. 

Μετά τον αγώνα της Γαλλίας ο Hamilton προηγείται με 187 βαθμούς και ακολουθούν Bottas με 151,  Vettel με 111,  Verstappen με 100 και Leclerc με 87. Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει πάρει κεφάλι με 338  βαθμούς και ακολουθούν Ferrari με 198, Red Bull με 136, McLaren με 39 και Renault με 36.

Επόμενος αγώνας, το αμέσως επόμενο τριήμερο στην Αυστρία. 

fran

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube