node/37146

Formula 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2021 [video]

Στο Austin του Τέξας ανακοινώθηκαν οι νέοι κανονισμοί της Formula 1 που θα τεθούν σε εφαρμογή από το επόμενο πρωτάθλημα.

Δύο χρόνια σχεδόν χρειάστηκε για να καταλήξει η Formula 1 στους κανονισμούς που θα ισχύουν για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2021. Η ανακοίνωσή τους έγινε στο Austin του Τέξας από τον πρόεδρο της FIA Jean Todt, τον CEO της F1 Chase Carey, τον διευθύνοντα σύμβουλο της F1 Ross Brawn, και τον τεχνικό διευθυντή της FIA Νικόλα Τομπάζη.

Αρχικά, η ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του 2019, αλλά μια σειρά από διαφωνίες, καθυστέρησε τη συμφωνία για το τι θα ισχύσει τελικά. Ο Todt χαρακτήρισε τους νέους κανονισμούς ως «μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που πλέον θα γίνονται οι αγώνες της F1. Για πρώτη φορά, έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις τεχνικές και οικονομικές πτυχές του θέματος», είπε ο  Todt και υπογράμμισε πως «οι κανονισμοί του 2021 είναι προϊόν μιας πραγματικά συνεργατικής προσπάθειας και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

Επιγραμματικά οι νέοι κανονισμοί εξασφαλίζουν:
- Μονοθέσια που θα μπορούν να έχουν πιο «κλειστές» μάχες μέσα στην πίστα
- Μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες
- Εισάγεται όριο στους προϋπολογισμούς που είναι τα $ 175 εκατ. Από αυτό το ποσό εξαιρούνται οι αμοιβές των οδηγών, οι αμοιβές των τριών κορυφαίων στελεχών της ομάδας, το κόστος marketing, και αυτό της φιλοξενίας προσκεκλημένων στα paddocks. Παράλληλα θεσμοθετείται πού αυστηρός έλεγχος της τήρησης των οικονομικών δεσμεύσεων. 

Στόχος είναι να γίνει το σπορ πιο ανταγωνιστικό αλλά παράλληλα και πιο ελκυστικό σε νέες ομάδες. Ένας δεύτερος στόχος είναι η F1 να συνεισφέρει με την τεχνολογία της ακόμη πιο ουσιαστικά στα αυτοκίνητα παραγωγής. 

Οι κυριότερες αλλαγές
Οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό, δηλαδή την αεροδυναμική των μονοθεσίων. Η εμπρός αεροτομή έχει γίνει πιο απλή, ενώ απουσιάζουν τα barge boards. Αλλαγές έχουμε και στον σχεδιασμό του καλύμματος του κινητήρα, στις εισαγωγές ψύξης, στους αεραγωγούς των φρένων αλλά και στην πίσω αεροτομή. Επιπλέον θα έχουμε μια νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό του πατώματος που θα λειτουργεί ολόκληρο ως διαχύτης, ενώ παράλληλα θα έχει τέτοιον σχεδιασμό ώστε να μην επηρεάζεται από το πέρασμα πάνω από τα κέρμπ. Τέλος ο χώρος που φιλοξενεί τον οδηγό θα μεγαλώσει. 

Αντίθετα με την αεροδυναμική, οι νέοι κανονισμοί δεν επηρεάζουν τόσο καθοριστικά τους κινητήρες. Η υβριδική τεχνολογία παραμένει, όμως στο πλαίσιο των νέων οικονομικών δεδομένων, δεν θα αυξηθεί το κόστος εξέλιξής τους. Οι ομάδες δικαιούνται να σχεδιάζουν ένα νέο κιβώτιο κάθε πέντε χρόνια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό κινητήρων και κιβωτίων που δικαιούται κάθε οδηγός ανά σεζόν αυτός καθορίζεται σε 3 κινητήρες και 3 κιβώτια. Ακόμη το ελάχιστο βάρος αυξάνεται στα 768 από τα 743 κιλά.

Τέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγώνες αυτούς καθαυτούς, ο μέγιστος αριθμός τους ορίζεται στους 25 ανά σεζόν. Παράλληλα οι όποιες δραστηριότητες της Πέμπτης μεταφέρονται την Παρασκευή. Επίσης στο FP3 τα μονοθέσια θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ίδια αεροδυναμικά στοιχεία με αυτά του αγώνα, ενώ δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις κατατακτήριες. 

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις αλλαγές στη Formula 1. 

TAGS
node/39136

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Στις 5 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας της Formula 1 μετά τον κορονοϊό.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «λουκέτο» και στους αγώνες της Formula 1. Σε όλο αυτό το διάστημα τόσο η FIA όσο και η Liberty Media σε συνεργασία με τις ομάδες αναζητούσαν τρόπους για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μέσα στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. 

Τώρα πλέον που πέρασε το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας και οι χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, η Formula 1 μπορεί υπό προϋποθέσεις να ταξιδέψει, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται συνεχή τεστ στους εργαζομένους, διαμονή σε ξεχωριστά δωμάτια στα ξενοδοχεία και βεβαίως αντισηπτικά, μάσκες, κτλ. 

Έτσι, η Formula 1 εκπόνησε ένα νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης που περιλαμβάνει αγώνες εντός Ευρώπης, δύο από τους οποίους θα είναι διπλοί. Συγκεκριμένα διπλοί θα είναι οι αγώνες στην Αυστρία και την Αγγλία. 

Προς το παρόν λοιπόν και με ημερομηνία επανεκκίνησης την 5η Ιουλίου, το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 διαμορφώνεται ως εξής:
5 Ιουλίου - Αυστρία
12 Ιουλίου - Αυστρία 
19 Ιουλίου - Ουγγαρία
2 Αυγούστου - Μ. Βρετανία
9 Αυγούστου - Μ. Βρετανία 
16 Αυγούστου - Ισπανία
30 Αυγούστου -  Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

Απομένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα για τους εκτός Ευρώπης αγώνες.

TAGS
node/39072

McLaren: Ετοιμάζεται για 1.200 απολύσεις

Στην απομάκρυνση 1.200 εργαζομένων προχωρά η McLaren, λόγω COVID-19 αλλά και λόγω περιορισμού κόστους στην F1.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Αλέξης Γαλανόπουλος Επικοινωνία

McLaren: Ετοιμάζεται για 1.200 απολύσεις

Συνολικά 1.200 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα της McLaren αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους, λόγω των περικοπών που μόλις ανακοίνωσε η εταιρία.

Η McLaren επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία, οπότε όπως ανακοίνωσε, αναγκάζεται να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση που θα φέρει απολύσεις και στα τρία τμήματα της εταιρίας: McLaren Automotive, McLaren Racing και McLaren Applied. Ο ακριβής αριθμών των ανθρώπων που θα αποχωρήσουν από το καθένα μένει να καθοριστεί. Όμως συνολικά, οι 1.200 εργαζόμενοι αντιστοιχούν σχεδόν στο 1/3 των 4.000 ανθρώπων που δουλεύουν για την εταιρία σήμερα.

Η ανακοίνωση της McLaren αναφέρει: «Λυπούμαστε βαθιά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η αναδιάρθρωση στους ανθρώπους μας. Είναι μια ενέργεια την οποία προσπαθήσαμε να αποφύγουμε, περιορίζοντας σημαντικά το κόστος σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων μας. Όμως τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή, πέρα από το να περιορίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας»

Ο πρόεδρος του McLaren Group, Paul Walsh, δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την εταιρία μας, και κυρίως για τους ανθρώπους μας, αλλά σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε ως μια αποδοτική, βιώσιμη επιχείρηση με ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη. Η McLaren Applied έχει ήδη εστιάσει την προσοχή της σε τομείς που θα γνωρίσουν άνθηση και θα φέρουν έσοδα. Εξελίξαμε μια νέα πλατφόρμα για ελαφριά υβριδικά αυτοκίνητα, που θα μπει στην παραγωγή πριν από το τέλος της φετινής χρονιάς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 720S [video]

Η McLaren Racing ήταν υπέρ της θέσπισης ορίου στον προϋπολογισμό των ομάδων της F1 από το 2021, με σκοπό τον περιορισμό του κόστους και τη βελτίωση του συναγωνισμού. «Αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στη μορφή και το μέγεθος της αγωνιστικής μας ομάδας, όμως ξεκινάμε από τώρα τη λήψη μέτρων για να είμαστε και πάλι έτοιμοι για την κατάκτηση νικών και πρωταθλημάτων», δήλωσε ο Walsh.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί βέβαια και στις άλλες ομάδες της Formula 1, αφού το όριο των $145 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό τους –που από το 2023 θα πέσει στα $135 εκατ.– θα τις εξαναγκάσει στη μείωση του προσωπικού. Πάντως ο αμοιβές των πιλότων και του διευθυντικού προσωπικού, αλλά και τα έξοδα διαφήμισης και φιλοξενίας στους αγώνες του θεσμού, δεν περιλαμβάνονται στο νέο «budget cap»...

[Πηγή: Autocar]