Formula 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2021

Formula 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2021

Το σχέδιο διέρρευσε στο διαδίκτυο μετά από ένα σεμινάριο κεκλεισμένων των θυρών στη Σιγκαπούρη.

Λίγο πριν το Gran Prix της Σιγκαπούρης διέρρευσε στο διαδίκτυο ένα σχέδιο ενός πρωτότυπου που απεικονίζει το πώς θα μπορούσαν να είναι τα μονοθέσια της F1 το 2021 με την εφαρμογή των νέων κανονισμών.
Το σχέδιο παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Ross Brawn στη διάρκεια ενός τεχνικού σεμιναρίου που οργανώθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Σιγκαπούρη κεκλεισμένων των θυρών.
Παρόλα αυτά οι εικόνες από το «concept car» κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η ιδέα έρχεται να γίνει σχέδιο με απώτερο σκοπό την εναρμόνιση στους νέους κανονισμούς για το 2021 οι οποίοι στοχεύουν κύρια να κάνουν τους αγώνες της F1 πιο συναρπαστικούς και ελκυστικούς στους φίλους του σπορ.

Η μακέτα που φέρει τα χρώματα της Ferrari χαρακτηρίζεται από πολλές σχεδιαστικές διαφορές από τα τρέχοντα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των τροχών 18 ιντσών που αποτελούν μέρος των αλλαγών που θα ισχύσουν.

Η εμπρός αεροτομή δείχνει σαφώς απλούστερη από την υπάρχουσα, την ώρα το ίδιο ισχύει και για τις πλευρικές αεροδυναμικές κατασκευές, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα δείχνει να ενώνεται με την πίσω αεροτομή. Η εικόνα δεν είναι σαφής σε σχέση με το τι ακριβώς γίνεται με το DRS, με δεδομένη και την άποψη του Brawn ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησής του.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σαφές πόσο αυτό το σχέδιο θα υλοποιηθεί, καθώς η  Liberty Media συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ομάδες για να ολοκληρώσει τα σχέδια ενόψει του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube