Formula 1: Δεν έπρεπε να ακυρωθεί το ρωσικό Grand Prix σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone

Formula 1: Δεν έπρεπε να ακυρωθεί το ρωσικό Grand Prix σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone

Ο Bernie Ecclestone χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, «ευθύ και έντιμο» τονίζοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του ότι ο ίδιος δεν θα ακύρωνε το ρωσικό Grand Prix.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Bernie Ecclestone, υποστήριξε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο «Times Radio» ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί το Grand Prix στην πίστα του Sochi, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει και τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin, ως έναν «ευθύ και έντιμο» πολιτικό.

«Ως άτομο, τον βρίσκω πολύ άμεσο, ευθύ και έντιμο. Ο Vladimir έκανε ακριβώς αυτό που είπε ότι θα έκανε χωρίς καμία συζήτηση» ανέφερε ο Ecclestone στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, από τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Βρετανίας.

Όταν οι δημοσιογράφοι του τόνισαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να εισβάλει στην Ουκρανία αλλά τελικά το έκανε, ο Ecclestone που δεν έχει κρύψει ότι συνδέεται φιλικά με τον Putin δήλωσε λακωνικά ότι «οι περιστάσεις αλλάζουν, έτσι δεν είναι;»

Στη συνέχεια, ο πρώην επικεφαλής της Formula 1, δήλωσε ότι το Grand Prix της Ρωσίας θα μπορούσε να διεξαχθεί κανονικά και πως δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί λόγω της πίεσης που άσκησαν κάποιοι οδηγοί. Τονίζοντας μάλιστα, ότι θα μπορούσε να γίνει ακόμα και αν ο Sebastian Vettel ή ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Verstappen, δεν λάμβαναν μέρος σ’ αυτό.

«Νομίζω ότι εξαρτάται πάρα πολύ από το ποια ακριβώς είναι η κατάσταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι εάν γίνει ο αγώνας στη Ρωσία, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί στον κόσμο. Υποθέτω ότι το σωστό θα ήταν οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο Grand Prix να αποφάσιζαν για την τύχη του. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι αυτό που συμβαίνει να είναι το σωστό για τη Ρωσία. Πώς μπορεί κάποιος να κρίνει τι ακριβώς γίνεται σήμερα;», ανέφερε ο Ecclestone.

«Οι ομάδες της Formula 1 και οι χορηγοί θα έπρεπε να πάρουν απόφαση και όχι κάποιοι οδηγοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα άθλημα πρέπει να ακολουθεί ένα άλλο» πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας αναφερόμενος στους αποκλεισμούς των ρωσικών ομάδων από διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ecclestone αναφέρετε με κολακευτικά σχόλια για τον Putin. Πριν από περίπου πέντε χρόνια, ο 91χρονος σήμερα Βρετανός, είχε δηλώσει ότι θα στεκόταν εμπρός από τον Ρώσο πρόεδρο εάν κάποιος προσπαθούσε να τον πυροβολήσει, ενώ δεν είχε διστάσει να δηλώσει ότι θα ήθελε να τον δει να ηγείται της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube