Formula 1: Απεβίωσε ο Sir Frank Williams

Formula 1: Απεβίωσε ο Sir Frank Williams

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών o Sir Frank Williams, μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της Formula 1 και ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε σήμερα ο Sir Frank Williams, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1.

«Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Sir Frank απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Williams.

 

 

Ο εκλιπών ήταν μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Formula 1 και ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στην Ιστορία του σπορ. Το 2019 συμπλήρωσε 50 χρόνια ως επικεφαλής σε ομάδα του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το διάστημα «διοίκησε» δύο ομάδες, η δεύτερη από τις οποίες, η Williams, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών και εννέα τίτλους κατασκευαστών. Ο Frank Williams και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, Claire, η οποία είχε αναλάβει την διαχείριση της Williams από το 2013, αποχώρησαν από τη Formula 1 μετά το ιταλικό Grand Prix του 2020, καθώς η ομάδα εξαγοράστηκε από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

Ο Frank Williams γεννήθηκε το 1942 στο South Shields της Αγγλίας και τη δεκαετία του ’50 γνώρισε τη μεγάλη του αγάπη, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μέσω ενός φίλου του που του έδωσε μια Jaguar XK150, με την οποία συμμετείχε σε κάποιους αγώνες. Το 1966, σε ηλικία 24 ετών, ίδρυσε την Williams Racing Cars με την οποία συμμετείχε στη Formula 2 και στη Formula 3, πριν μπει στη Formula 1 το 1969.

Ο Frank Williams τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986 και έμεινε τετραπληγικός. Καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο, άρχισε να μειώνει τον φόρτο εργασίας του στη Formula 1 από το 2012, όταν και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Williams. Η Claire Williams ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας, ενώ αργότερα διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και ανέλαβε την καθημερινή διαχείριση της ομάδας, με τον Frank Williams να διατηρεί τον τίτλο του γενικού διευθυντή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube