Ford: Σταθμός φόρτισης που συνδέεται αυτόματα με το αυτοκίνητο [video]

Ford: Σταθμός φόρτισης που συνδέεται αυτόματα με το αυτοκίνητο [video]

Η Ford παρουσίασε έναν ρομποτικό σταθμό φόρτισης που συνδέεται αυτόματα με τη θύρα φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να βγει από το όχημά του.

H Ford παρουσίασε έναν ρομποτικό σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που συνδέεται αυτόματα με τη θύρα φόρτισης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός, είναι να ενεργοποιήσει τη διαδικασία φόρτισης μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του, χωρίς να βγει έξω από το αυτοκίνητό του.

Το ρομπότ εξελίχθηκε κυρίως για να διευκολύνει άτομα με αναπηρία. Η Ford πιστεύει ότι τα άτομα με αναπηρία προτιμούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς είναι πιο εύκολα στην καθημερινή τους χρήση.

«Σταμάτησα να ανεφοδιάζω το αυτοκίνητο μου καθώς η διαδικασία είχε γίνει αρκετά επίπονη, αναγκαστικά το κάνει πλέον ο σύζυγος μου για εμένα», δήλωσε η Angela Aben που δουλεύει στο τμήμα επικοινωνίας της Ford Ευρώπης και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Η Αben πρόσθεσε ότι ένας αυτόματος σταθμός φόρτισης θα της προσέφερε σημαντική ανεξαρτησία.

Ford

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία του 2020 αναφέρει ότι το βάρος του καλωδίου και η προσπάθεια που απαιτείται για την φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου περιορίζει σημαντικά τους οδηγούς με αναπηρία και τους αναγκάζει να απευθύνονται σε συγκεκριμένους φορτιστές. Σκοπός του ρομπότ τoυ Μπλε Οβάλ είναι να δώσει τέλος σε αυτά τα προβλήματα και το σύστημα ήδη δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες.

Τέλος, ο κατασκευαστής στοχεύει να εγκαταστήσει τέτοιους σταθμούς φόρτισης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube