Ford Emoji Jacket
node/38096

Ford emoji jacket: «Έξυπνο» τζάκετ για ποδηλάτες [video]

Το Μπλε Οβάλ παρουσιάζει ένα ειδικό τζάκετ για ποδηλάτες, έτσι ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τους οδηγούς των άλλων μέσων.

Με την επακόλουθη αύξηση της κυκλοφορίας ποδηλάτων στις μεγάλες πόλεις, τα ατυχήματα λογικά αυξάνονται. Και αυτά συχνά οφείλονται στην έλλειψη κατανόησης μεταξύ των ποδηλατών και των οδηγών των αυτοκινήτων, οι οποίοι μερικές φορές δυσκολεύονται να μοιραστούν το δρόμο.

Ο τομέας των «τεχνικών» ενδυμάτων για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς (σκούτερ, ποδήλατα, πατίνια ...) δεν είναι καινούργιος. Αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων να ασχολείται σοβαρά μαζί του. Η Ford φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτόν τον τομέα που δεν είναι η ειδικότητά της. Ειδικά σήμερα που η αγορά «soft mobility» μεγαλώνει και χρειάζεται την αρωγή μεγάλων κατασκευαστών.

Ford Emoji Jacket

Το έξυπνο τζάκετ της Ford έρχεται να καλύψει το πρόβλημα του κάθε ποδηλάτη που δεν διαθέτει υψηλό επίπεδο εξοικείωσης και ευκολίας να δηλώσει τις προθέσεις του, ειδικά όταν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Μερικές φορές μάλιστα, οι ποδηλάτες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να υποδείξουν την πρόθεσή τους και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε «συμβάντα». Ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο εγκατεστημένο στο τιμόνι λοιπόν, σου επιτρέπει να επιλέξεις τα σύμβολα που θα εμφανίζονται στο πίσω μέρος του τζάκετ.

Η Ford δεν προτίθεται να βάλει προσώρας το emoji jacket στην παραγωγή, αλλά υπενθυμίζει ότι έχει ήδη εξελίξει ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει την ανταλλαγή «απόψεων» μεταξύ του οδηγού και του ποδηλάτη με το «Wheelswap».

node/39969

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Αύριο η επίσημη αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού SUV της VW. 

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Με την επίσημη αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV της VW, του ID.4 να είναι προγραμματισμένη για αύριο, η VW στις ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τις προωθητικές ενέργειες για να μεπι όσο πιο δυναμικά γίνεται στην αγορά. 
Έτσι ανακοίνωσε ότι όσοι αγοράσουν το ID.4 θα μπορούν να έχουν για τρία χρόνια δωρεάν φόρτιση στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Electrify America.

Η ιδέα δεν γεννήθηκε από «λευκό χαρτί», καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πριν από χρόνια και η Tesla. 
Το δίκτυο της Electrify America μετρά περίπου 2.000 ταχυφορτιστές, εγκατεστημένους σε 470 επιλεγμένα σημεία ανά τη χώρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 
Στο πλαίσιο μάλιστα της επέκτασης του δικτύου, υπολογίζεται πως ως τον Δεκέμβριο του 2021 ο αριθμός των ταχυφορτιστών παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW), θα έχει ανέβει στους 3.000 και πλέον θα καλύπτονται 800 διαφορετικά σημεία.

Η ενέργεια αυτή της VW έρχεται και ως μέρος μιας συμφωνίας της εταιρείας με τις ΗΠΑ για να αντισταθμιστούν οι συνέπειες του dieselgate στην αμερικανική αγορά. Η  Electrify America έχει κάνει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να φορτίζουν τα ηελκτρικά τους μοντέλα. 

node/39968

Volkswagen ID.4: Αύριο η επίσημη πρεμιέρα

Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen με το όνομα ID.4 βρίσκεται προ των πυλών.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Volkswagen ID.4: Αύριο η επίσημη πρεμιέρα

H πρεμιέρα του Volkswagen ID.4 είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και η γερμανική φίρμα μας προετοιμάζει με δύο ακόμα teaser που μας δείχνουν τα εμπρός και πίσω φώτα του ηλεκτρικού SUV. Να θυμίσουμε πως η Volkswagen έχει ήδη δημοσιεύσει εικόνα από το εσωτερικό του ID.4 ενώ έχουμε δει και ολόκληρο το αμάξωμα χωρίς καμουφλάζ σε παλιότερη διαρροή εικόνων από την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαρροή: Νέο ηλεκτρικό VW ID.4

Τα εμπρός φώτα θυμίζουν σε σχεδιασμό το συγγενικό ID.3 και ενώνονται με μια λωρίδα LED που διατρέχει τη γρίλια. Ενσωματώνουν την τεχνολογία IQ Light ενώ προαιρετικά διατίθενται και τα IQ LED Matrix με 11 ξεχωριστά στοιχεία LED. 

Πίσω, τα φώτα έχουν τρισδιάστατα γραφικά LED τα οποία ανάβουν και σβήνουν σε σχηματισμούς κατά την εκκίνηση του οχήματος, ενώ και αυτά ενώνονται μεταξύ τους με λωρίδα LED.

VW ID4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW: Πρόβλεψη πώλησης 500.000 ID.4 μέχρι το 2025

Παρότι ανήκει στην κατηγορία των SUV, το αεροδυναμικό αμάξωμα του ID.4 του χαρίζει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28 cd συμβάλλοντας στην ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 km (WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Η πλατφόρμα MEB είναι κοινή με το ID.3 όμως οι διαστάσεις είναι αυξημένες προσφέροντας καλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Η παραγωγή του ID.4 έχει ξεκινήσει ήδη στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, ύστερα από επένδυση 1,2 δισ. ευρώ για να φιλοξενήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Wolfsburg. 

Περισσότερα για το Volkswagen ID.4 θα γνωρίζουμε αύριο μετά από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου που όπως προστάζουν τα σημεία των καιρών θα γίνει διαδικτυακά.