Ford Emoji Jacket
node/38096

Ford emoji jacket: «Έξυπνο» τζάκετ για ποδηλάτες [video]

Το Μπλε Οβάλ παρουσιάζει ένα ειδικό τζάκετ για ποδηλάτες, έτσι ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τους οδηγούς των άλλων μέσων.

Με την επακόλουθη αύξηση της κυκλοφορίας ποδηλάτων στις μεγάλες πόλεις, τα ατυχήματα λογικά αυξάνονται. Και αυτά συχνά οφείλονται στην έλλειψη κατανόησης μεταξύ των ποδηλατών και των οδηγών των αυτοκινήτων, οι οποίοι μερικές φορές δυσκολεύονται να μοιραστούν το δρόμο.

Ο τομέας των «τεχνικών» ενδυμάτων για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς (σκούτερ, ποδήλατα, πατίνια ...) δεν είναι καινούργιος. Αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων να ασχολείται σοβαρά μαζί του. Η Ford φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτόν τον τομέα που δεν είναι η ειδικότητά της. Ειδικά σήμερα που η αγορά «soft mobility» μεγαλώνει και χρειάζεται την αρωγή μεγάλων κατασκευαστών.

Ford Emoji Jacket

Το έξυπνο τζάκετ της Ford έρχεται να καλύψει το πρόβλημα του κάθε ποδηλάτη που δεν διαθέτει υψηλό επίπεδο εξοικείωσης και ευκολίας να δηλώσει τις προθέσεις του, ειδικά όταν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Μερικές φορές μάλιστα, οι ποδηλάτες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να υποδείξουν την πρόθεσή τους και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε «συμβάντα». Ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο εγκατεστημένο στο τιμόνι λοιπόν, σου επιτρέπει να επιλέξεις τα σύμβολα που θα εμφανίζονται στο πίσω μέρος του τζάκετ.

Η Ford δεν προτίθεται να βάλει προσώρας το emoji jacket στην παραγωγή, αλλά υπενθυμίζει ότι έχει ήδη εξελίξει ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει την ανταλλαγή «απόψεων» μεταξύ του οδηγού και του ποδηλάτη με το «Wheelswap».

node/39105

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Το ΔΣ της VW έδωσε το «πράσινο φως» και πλέον η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι γεγονός - Σε ποιους τομείς θα συνεργαστούν.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Ένα χρόνο περίπου πριν, η VW και η Ford είχαν ανακοινώσει ότι προτίθενται να συνεργαστούν και να χαράξουν μια κοινή πορεία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα. 

Πλέον αυτή η πρόθεση μετουσιώνεται σε πράξη, καθώς το ΔΣ της VW ενέκρινε τα βασικά σημεία της συμφωνίας που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και στις δύο μεγάλες εταιρείες. 

ΜΕΒ

Βασικότερο σημείο της συμφωνίας είναι ότι η VW θα παραχωρήσει στη Ford το δικαίωμα χρήσης της πλατφόρμας ΜΕΒ για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στην πλατφόρμα αυτή που βασίζεται το ID.3 της VW θα «πατήσει» και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Ford που θα διατίθεται στην Ευρώπη. 

Από την πλευρά της η Ford θα δώσει στη VW ένα μεσαίου μεγέθους pick-up που θα ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της Ford στην κατηγορία (που είναι σημαντικότατη) και το οποίο βέβαια θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της VW.

Τέλος, στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν από κοινού ανάλογη τεχνολογία μέσω της Argo AI, εταιρείας που η Ford χρησιμοποιεί ήδη για το σκοπό αυτό.

node/39083

Φορτίζουν το ηλεκτρικό Tesla Model X κάνοντας ποδήλατο! [video]

Σίγουρα δεν είναι και ο πιο πρακτικός τρόπος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Φορτίζουν το ηλεκτρικό Tesla Model X κάνοντας ποδήλατο! [video]

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε την ενέργεια που παράγουν οι ποδηλάτες στα γυμναστήρια για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας; Κάτι τέτοιο φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση για τον Φιλανδό εφευρέτη Janne Käpylehto, ο οποίος κατασκεύασε μια συσκευή που μετατρέπει την ανθρώπινη κινητική ενέργεια σε ηλεκτρισμό για φότριση ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Όπως θα δείτε και στο απόσπασμα βίντεο που ακολουθεί, μια ομάδα από 9 ποδηλάτες έβαλαν τα δυνατά τους για 20 λεπτά προκειμένου να φορτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μπαταρίες ενός Tesla Model X. Το πείραμα που ο ίδιος ο δημιουργός του χαρακτήρισε "Χαζό αλλά διασκεδαστικό και ακριβές" στέφθηκε με επιτυχία καθώς η κόπωση των ποδηλατών είχε όντως ως αποτέλεσμα τη φόρτιση του αυτοκινήτου!

Σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού του Tesla, το μοντέλο κέρδισε 2 km ηλεκτρικής αυτονομίας από τα 20 λεπτά εργασίας της ποδηλατικής ομάδας. Αυτό σημαίνει πως για μια πλήρη φόρτιση του Model X, οι ποδηλάτες θα έπρεπε να συνεχίσουν το πεντάλ για 4 ημέρες!

[Πηγή: Janne Käpylehto μέσω Jalopnik]