Ford emoji jacket: «Έξυπνο» τζάκετ για ποδηλάτες [video]

Ford emoji jacket: «Έξυπνο» τζάκετ για ποδηλάτες [video]

Το Μπλε Οβάλ παρουσιάζει ένα ειδικό τζάκετ για ποδηλάτες, έτσι ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τους οδηγούς των άλλων μέσων.

Ford Emoji Jacket

Με την επακόλουθη αύξηση της κυκλοφορίας ποδηλάτων στις μεγάλες πόλεις, τα ατυχήματα λογικά αυξάνονται. Και αυτά συχνά οφείλονται στην έλλειψη κατανόησης μεταξύ των ποδηλατών και των οδηγών των αυτοκινήτων, οι οποίοι μερικές φορές δυσκολεύονται να μοιραστούν το δρόμο.

Ο τομέας των «τεχνικών» ενδυμάτων για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς (σκούτερ, ποδήλατα, πατίνια ...) δεν είναι καινούργιος. Αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων να ασχολείται σοβαρά μαζί του. Η Ford φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτόν τον τομέα που δεν είναι η ειδικότητά της. Ειδικά σήμερα που η αγορά «soft mobility» μεγαλώνει και χρειάζεται την αρωγή μεγάλων κατασκευαστών.

Ford Emoji Jacket

Το έξυπνο τζάκετ της Ford έρχεται να καλύψει το πρόβλημα του κάθε ποδηλάτη που δεν διαθέτει υψηλό επίπεδο εξοικείωσης και ευκολίας να δηλώσει τις προθέσεις του, ειδικά όταν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Μερικές φορές μάλιστα, οι ποδηλάτες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να υποδείξουν την πρόθεσή τους και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε «συμβάντα». Ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο εγκατεστημένο στο τιμόνι λοιπόν, σου επιτρέπει να επιλέξεις τα σύμβολα που θα εμφανίζονται στο πίσω μέρος του τζάκετ.

Η Ford δεν προτίθεται να βάλει προσώρας το emoji jacket στην παραγωγή, αλλά υπενθυμίζει ότι έχει ήδη εξελίξει ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει την ανταλλαγή «απόψεων» μεταξύ του οδηγού και του ποδηλάτη με το «Wheelswap».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube