Force India: Θα τρέξει στο Spa αλλά χάνει τους μέχρι τώρα βαθμούς

Force India: Θα τρέξει στο Spa αλλά χάνει τους μέχρι τώρα βαθμούς

Βρέθηκε σολομώντεια λύση και έτσι η ομάδα (με νέο πλέον όνομα) θα πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής.

Η νέα ομάδα Racing Point Force India πήρε και επίσημα το ΟΚ από τη FIA να πάρει τη θέση της Force India, ξεκινώντας από το Βελγικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου.

Όπως αποκαλύφθηκε από το Autosport την Τετάρτη, η FIA και οι ιδιοκτήτες της πρώην ομάδας Force India εργάστηκαν σκληρά τις τελευταίες ημέρες για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να γίνει δεκτή η νέα ομάδα. 

Μετά από έντονη εξέταση της νομικής κατάστασης γύρω από την εξαγορά της Force India από κοινοπραξία υπό την καθοδήγηση του Lawrence Stroll, η FIA ενέκρινε στη συνέχεια το νέο καθεστώς.

Αυτό σημαίνει ότι η πρώην Force India έχει πλέον ακυρωθεί επίσημα, με την απόφαση της FIA και ότι η ομάδα αποκλείεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα με άμεση ισχύ.

Αυτή συνεπάγεται ότι η Force India χάνει και όσους βαθμούς είχε πάρει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.
«Η νέα ομάδα Racing Point Force India είναι στην ευχάριστη θέση να αγωνιστεί όταν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει στο Βέλγιο αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Otmar Szafnauer, πρώην COO της Force India, ο οποίος έχει οριστεί ως επικεφαλής της ομάδας Racing Point.

«Ανοίγει έτσι, ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο για εμάς, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε μπροστά μας ένα αβέβαιο μέλλον, με περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν. Τώρα η νέα ομάδα έχει την υποστήριξη μιας κοινοπραξίας επενδυτών, με επικεφαλής τον Lawrence Stroll,που πιστεύουν σε εμάς, στην εμπειρία μας και στο δυναμικό μας.
Είμαστε ευγνώμονες στη FIA, στους Joint Administrators και στη διοίκηση της Formula One για την υποστήριξή και τη βοήθειά τους», κατέληξε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube