Φήμες για συνεργασία Red Bull με Ford στη Formula 1

Φήμες για συνεργασία Red Bull με Ford στη Formula 1

Δημοσιεύματα θέλουν τη Ford να επιστρέφει στην Formula 1 και να προμηθεύει με κινητήρες την Red Bull από το 2026.

Red Bull F1

Καθώς δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Red Bull να συνεργάζεται με τη Ford μπορεί να φαντάζουν... ολίγον τρελά, αλλά ουδείς μπορεί να ορκιστεί πως δεν θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Τα δημοσιεύματα θέλουν τη Ford να επιστρέφει στη Formula 1 το 2026, προφέροντας κινητήρες στη Red Bull, καθώς εκείνη τη χρονιά λήγει το συμβόλαιο της με τη Honda.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στην όλη ιστορία είναι πως η Red Bull δεν «ψάχνεται» για προμηθευτή κινητήρων καθώς στο κέντρο εξέλιξης των μονοθεσίων της στο Milton Keynes, θέλει να κατασκευάσει και τους δικούς της κινητήρες. Αν κάτι τέτοιο γινόταν, η Red Bull θα ήταν μια πλήρως ανεξάρτητη ομάδα, όπως είναι για παράδειγμα η Ferrari.

Ford

Nα σημειώσουμε πως η Honda έχει εκφράσει την πρόθεση να επιστρέψει στη Formula 1 με το όνομά της, αλλά επισήμως κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία της Red Bull με τη Ford, να σημειώσουμε πως το logo της μπλε οβάλ μάρκας φιγουράρει ήδη δίπλα σε αυτό της Red Bull στο WRC. Βέβαια εκεί δεν υπάρχει τεχνολογική συνεργασία, με την παρουσία της Red Bull να είναι απλώς χορηγική.

Πριν λίγους μήνες, η Porsche ήταν σε συζητήσεις με τη Red Bull για τη Formula 1 και σκέφτονταν να ενώσουν τις δυνάμεις τους από το 2026, αλλά στη συνέχεια η συμφωνία πάγωσε. Τώρα, η Ford είναι ο επόμενος πιθανός συνεργάτης της Red Bull, ενώ η Porsche ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μπει στο άθλημα το 2026.

Η Ford εθεάθη για τελευταία φορά στη Formula 1 το 2004, πριν από 18 χρόνια, και είχε εμπλακεί με την Jaguar εκείνη την εποχή, ενώ προμήθευε και κινητήρες Cosworth στη Jordan για δύο σεζόν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube