Ferrari κάνει ζιγκ-ζακ στην εθνική με 250 km/h! [video]

Ferrari κάνει ζιγκ-ζακ στην εθνική με 250 km/h! [video]

Ελικόπτερο της ισπανικής Γενικής Διεύθυνσης Κυκλοφορίας κατέγραψε τον οδηγό μιας Ferrari με 250 km/h να κάνει ελιγμούς στoν AP7, στο ύψος της Marbella.

Direccion General de Trafico, España

Συνέβη στη Marbella, στην επαρχία της Málaga και συγκεκριμένα στον AP7 όταν ελικόπτερο της Direccion General de Trafico, κατέγραψε ένα αυτοκίνητο που κινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη από 250 km/h.

Όπως φαίνεται στο video που διανεμήθηκε από την ίδια την DGT μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, ο οδηγός της Ferrari ελισσόταν με υπερδιπλάσια ταχύτητα από την επιτρεπόμενη που είναι 120 km/h στους αυτοκινητόδρομους της Ισπανίας.

Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία βιντεοσκοπήθηκε το αυτοκίνητο, ο οδηγός αντιμετωπίζει κατηγορίες για πιθανό έγκλημα κατά της οδικής ασφάλειας.

Ο οδηγός τελικά αναχαιτίστηκε στο ύψος του Torremolinos από άνδρες της Τροχαίας όταν ειδοποιήθηκαν από το ελικόπτερο. Ο παραβάτης που έχει ολλανδική υπηκοότητα δικαιολογήθηκε ότι κατευθυνόταν βιαστικά στο αεροδρόμιο της Málaga επειδή θα έχανε την πτήση του.

Δεδομένης της σοβαρότητας της παράβασης, αντιμετωπίζει πρόστιμο 600 ευρώ και ποινή έξι βαθμών στο point system. Σε περίπτωση που ο Ισπανός δικαστής αποφανθεί ότι υπάρχει περίπτωση «απερίσκεπτης οδήγησης», σύμφωνα με τον ισπανικό Ποινικό Κώδικα, το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συγκεκριμένα, ένα «έγκλημα κατά της οδικής ασφάλειας», όπως αναφέρει το ισπανικό Car & Driver που είναι και η πηγή μας, θεωρείται ως τέτοιο βάσει των ακόλουθων απαιτήσεων: «Όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα ή μοτοσικλέτα με πρόδηλη απερισκεψία και θέτει τη ζωή ή την ακεραιότητα ατόμων σε συγκεκριμένο κίνδυνο θα τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών έως δύο ετών και στέρηση του δικαιώματος οδήγησης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός και έως έξι έτη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube