F1: Ο 18χρονος Lando Norris στη McLaren

F1: Ο 18χρονος Lando Norris στη McLaren

Θεωρείται μοναδικό ταλέντο και θα αντικαταστήσει τον Stoffel Vandoorne από το 2019.

Η McLaren θα αλλάξει και τους δύο οδηγούς της στο τέλος της χρονιάς, καθώς ο 23χρονος Carlos Sainz έχει ήδη υπογράψει για να πάρει τη θέση του Fernando Alonso, που θα αποσυρθεί από την F1.

Σήμερα το πρωί η McLaren και ο Vandoorne ανακοίνωσαν επίσημα το τέλος της συνεργασίας τους με τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς, και η ομάδα δεν έχασε χρόνο για να ανακοινώσει τον Norris ως αντικαταστάτη του Βέλγου.

Ο 18χρονος Βρετανός από το Somerset υποστηρίζεται από τη McLaren από την αρχή του 2017 και είναι τώρα ο εφεδρικός οδηγός και οδηγός δοκιμών της ομάδας. Έχει ήδη συμμετάσχει επίσημα σε ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, παίρνοντας τη θέση του Vandoorne στην FP1 του Βελγικού και του Ιταλικού Grand Prix.

Lando Norris και Zak Brown

Ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown (φωτ. επάνω με τον Norris), δήλωσε ότι ο Norris ήταν και είναι «ένα βασικό στοιχείο του σχεδίου ανασυγκρότησης της ομάδας Formula 1 για το μέλλον», προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι ο Lando είναι ένα συναρπαστικό ταλέντο, που είχαμε διατηρήσει επί τούτου στην οικογένεια της McLaren για αυτόν ακριβώς το σκοπό [ως μελλοντικό οδηγό αγώνων]».

Υπήρξαν πληροφορίες ότι η Toro Rosso είχε προσεγγίσει τη McLaren νωρίτερα φέτος για να προσφέρει μια θέση οδηγού στον Norris (τώρα φαίνεται πως έχει στραφεί προς την επαναχρησιμοποίηση του Daniil Kvyat)

«Η ανακοίνωσή μου ως οδηγού αγώνων της McLaren είναι ένα όνειρο που επαληθεύτηκε», δήλωσε ο Norris. «Αυτή είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, που μόνο να ελπίζω μπορούσα ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα γι’ αυτήν την εκπληκτική ευκαιρία και για το ότι πίστεψε σε μένα».

Η καριέρα του Norris εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, αφού το 2019 θα είναι μόλις η έκτη του χρονιά στους αγώνες αυτοκινήτων. Μετά από πολλές διακρίσεις στα καρτ, μεταξύ των οποίων και η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ο 18χρονος Βρετανός μεταπήδησε στα αυτοκίνητα το 2014 και πήρε την 3η θέση στο Ginetta Junior Championship.

Αμέσως πήγε στα μονοθέσια, παίρνοντας τον τίτλο στη Formula MSA και αυτόν της Formula Renault Eurocup το 2015. Στη συνέχεια κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 το 2017 και φέτος αγωνίζεται στην F2. Έχει κερδίσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Μπαχρέιν, κι έχει ανέβει άλλες 7 φορές στο βάθρο. Σήμερα είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 22 βαθμούς πίσω από τον προστατευόμενο της Mercedes, επίσης Βρετανό, George Russell.

Lando Norris McLaren FP1
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube