F1, χειμερινές δοκιμές: Ο Hamilton ισοφαρίζει τον Vettel!

F1, χειμερινές δοκιμές: Ο Hamilton ισοφαρίζει τον Vettel!

Έγραψε με τη Mercedes χρόνο μόλις 0,003” πιο αργό από τον Γερμανό με τη Ferrari και τα ίδια λάστιχα.

Αναρωτιόμασταν πόσο γρήγορη είναι η φετινή Mercedes W10 μετά τα προβλήματα ισορροπίας που είχε και που ανάγκασαν την ομάδα να φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο τη δεύτερη εβδομάδα δοκιμών.

Ε, λοιπόν, σήμερα η Mercedes έδωσε την απάντηση: Πρώτα ο Valtteri Bottas γύρισε την πίστα σε 1’ 16” 561 με τα πολύ μαλακά λάστιχα C5, πλησιάζοντας το νέο ρεκόρ δοκιμών 1’ 16” 221 που σημείωσε ο Sebastian Vettel το πρωί με τη Ferrari και τα ίδια λάστιχα.

Και το απόγευμα, ο Lewis Hamilton φόρεσε κι αυτός τα C5 για να πετύχει μια επίδοση 1’ 16” 224, μόλις 0,003” από την καλύτερη της Ferrari.
Και να φανταστεί κανείς ότι, λίγο πριν, ο Hamilton είχε δηλώσει ότι, όπως είχαν τα πράγματα, η Ferrari μπορεί να ήταν και μισό δευτερόλεπτο στο γύρο πιο γρήγορη από τη Mercedes!

Αν και δεν ξέρουμε τα φορτία καυσίμου και τα προγράμματα λειτουργίας που χρησιμοποιούσαν τα δύο μονοθέσια, τα νέα είναι ελαφρώς ανησυχητικά για τους tifosi, που μέχρι τώρα πανηγύριζαν. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη και το ότι ο Vettel τελείωσε τις δοκιμές πρόωρα, αφού έμεινε από ηλεκτρική βλάβη… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube