Το εύρημα του αιώνα για τους λάτρεις των Shelby [video]

Το εύρημα του αιώνα για τους λάτρεις των Shelby [video]

Οι Shelby που βασίζονταν στην πρώτη γενιά της Ford Mustang είναι ήδη σπάνιες στην αγορά. Αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό το πρωτότυπο, που ονομάζεται Little Red, μία από δύο Shelby κουπέ εκείνης της εποχής.

Μην ψάχνετε! Δεν υπήρχε σχεδόν καμία Mustang κουπέ από τον Caroll Shelby στη δεκαετία του ’60. Αν θέλατε μια Shelby Mustang, θα ήταν αναγκαστικά fastback. Μερικά δείγματα διέφυγαν του κανόνος με τη σειρά California Special, αλλά αυτές οι παραλλαγές δεν ήταν σεσημασμένες Shelby, αλλά Ford Mustang. Ήταν, βλέπετε, πολύ πιο επίσημο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε την εκπληκτική εξέλιξη της Mustang σε 5’ [video]

Ο Shelby, παρόλα αυτά, κατασκεύασε δύο πρωτότυπα της κουπέ GT 500 στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Το ένα ξέραμε ότι είχε επιζήσει, καθώς κατέληξε πρόσφατα σε δημοπρασία, χωρίς όμως να έχει πιάσει την τιμή βάσης. Ένας Αμερικανός ειδικός επί των δημοπρασιών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ διεξήγαγε την έρευνά του για να βρει το δεύτερο πρωτότυπο, που είχε ονομαστεί «Little Red», λόγω του αρχικού χρώματός του.

Shelby Mustang Little Red

Ύστερα από μήνες αναζήτησης, το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ένα χωράφι στο Texas. Η Shelby την χρησιμοποίησε κατά την εποχή επίδειξης του αυτοκινήτου ως ενός πιθανού «notchback» -με τρεις όγκους. Κάτω από το καπό, η Shelby είχε επιλέξει το εμβληματικό big block V8 428 (7λίτρος) συνδυασμένο με κομπρέσορα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shelby Mustang, η ανέκδοτη αρχή μιας μεγάλης πορείας [video]

Ο 8κύλινδρος κινητήρας 428 ήταν ήδη γνωστός για τη φωτιά που έβαζε στο δρόμο, ειδικά κάτω από το καπό κάποιων muscle cars, οπότε φανταστείτε την ισχύ ενός τέτοιου μπλοκ που επιπλέον ήταν υπερτροφοδοτούμενο, κάτω από το καπό μιας «ταπεινής» Ford Mustang Coupe του 1968.

Shelby Mustang Little Red

Με το που το αυτοκίνητο θα αποκατασταθεί θα πάρει την άγουσα για κάποια δημοπρασία, με την τιμή εκκίνησης να ξεκινά, χωρίς αμφιβολία, πάνω από τα δύο εκατομμύρια δολάρια. Τιμή που θα είναι το απόλυτο ρεκόρ για μια Ford Mustang, οποιασδήποτε χρονιάς.

[Πηγή Hagerty]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube