node/36766

Ευβοιωτικό Ράλλυ: 30 συμμετοχές και Υπερειδική μέσα στη Θήβα!

Ο πέμπτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2019 θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με μέσα και γύρω από τη Θήβα.

Πέντε ημέρες απέμειναν για το Ευβοιωτικό Ράλλυ 2019, έναν από τους πιο καινοτόμους και πολυαναμενόμενους αγώνες του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Τα 30 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή προετοιμάζονται για τη λαμπρή Εκκίνηση και τη βραδινή Υπερειδική στο κέντρο της Θήβας, που θα ανοίξουν την αυλαία του 5ου φετινού αγώνα του θεσμού.

Στην κορυφή της λίστας των συμμετεχόντων βρίσκεται ο Πρωταθλητής Ράλλυ Ασφάλτου του 2018, και νικητής των τριών από τους τέσσερις φετινούς αγώνες (Ράλι Κρήτης, Ηπειρωτικού και ΔΕΘ) Γιώργος Αναπολιοτάκης, με τον Αθανάσιο Τσιούκα στο δεξί μπάκετ του «εκρηκτικού» Ford Fiesta R5. Στην εκκίνηση θα βρεθεί ένα ακόμα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, επίσης Ford Fiesta, με πλήρωμα τους Γιώργο Βασιλάκη και Νίκο Μουζάκη.

Κορυφαίες επιδόσεις αναμένονται και από τους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο με Mitsubishi Lancer Evo X και Λ. Αλυγιζάκη με Evo IX, καθώς και από τους Κανδηλιώτη/Χασιώτη και Σπανό-Κρητικό/Γκοτοβό με Lancer Evo V/VI και Subaru Impreza WRX STi αντίστοιχα, που συμπληρώνουν την εξάδα της κατηγορίας C1-C2 αντίστοιχα.

Αλλά και στη C3, η μάχη αναμένεται σπουδαία καθώς οι Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης, ένα από τα πολλά πληρώματα από την Κρήτη που τιμούν τον αγώνα, θα αντιμετωπίσουν με το Peugeot S16 Base τους Πλάγο-Ρέντη (Honda Civic Type R) που είχαν πετύχει στο περσινό Ράλλυ Ευβοϊκού κορυφαίους χρόνους σε επίπεδο γενικής.

Η Κατηγορία C3 συγκεντρώνει έξι πληρώματα, η C4 περιλαμβάνει τέσσερις συμμετοχές, η C5 τρεις και η C6 επτά. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή και τέσσερα πληρώματα της Κατηγορίας των Ιστορικών Αυτοκινήτων και, παρότι το Ευβοιωτικό Ράλλυ δεν προσμετρά στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου Ιστορικών, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν δική τους κατάταξη και έπαθλα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Δείτε αναλυτικά τις 30 συμμετοχές και το road book του αγώνα (αρχεία pdf), ενώ πιο κάτω υπάρχει in-car video από τους περσινούς νικητές, Αναπολιοτάκη-Τσιούκα.

Τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στο Ευβοιωτικό Ράλλυ 2019 περιμένουν συναρπαστικές στιγμές: με την πανηγυρική τελετή της εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με τη διεξαγωγή της Υπερειδικής Διαδρομής στο κέντρο της πόλης -με σημείο εκκίνησης το προαύλιο του εντυπωσιακού Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας- το βράδυ του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου και το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου και, τέλος, με τις άκρως τεχνικές Ειδικές Διαδρομές «Λουκίσσια» και «Πλατανάκι» που θα διεξαχθούν από τρεις φορές την Κυριακή.

Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών του αγώνα, του κεντρικού χορηγού «Texaco Tsellos» στη Θήβα, καθώς και της εταιρείας ανταλλακτικών, λιπαντικών, αξεσουάρ, ειδών φανοποιίας  και εργαλείων «AUTOPAP» και του Ξενοδοχείου «Διονύσειο».

Σύσσωμη η κοινωνία της Θήβας και της Χαλκίδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οργανωτικής επιτροπής της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής. Με την πολύτιμη αρωγή τους, στο έργο της οργάνωσης συνδράμουν ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινότητα Θήβας, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κι ακόμη, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Βοιωτίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας, και βεβαίως η Αστυνομική Διεύθυνση της Θήβας και της Χαλκίδας.

Η Θήβα «αγκαλιάζει» το Ευβοιωτικό Ράλλυ

Χαιρετίζοντας τον αγώνα, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γεώργιος Δ. Αναστασίου, τόνισε: «Ο Δήμος Θηβαίων με μεγάλη χαρά υποδέχεται τον πρωταθληματικό αγώνα που φέτος μετονομάστηκε σε “Ευβοιωτικό Rally” και που για πρώτη φορά περιλαμβάνει τη βραδινή Υπερειδική Διαδρομή “Μουσείο Θήβας”, που θα διεξαχθεί στους δρόμους της ιστορικής πόλης των Θηβών και η οποία ευελπιστούμε να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία σε συμμετέχοντες και θεατές.

»Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής και την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος για την επιλογή της διεξαγωγής του αγώνα στην πόλη μας και για την αγαστή συνεργασία που είχαμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

»Ευχαριστούμε, επίσης, για τη στήριξη την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας Στ. Ελλάδας (παραχώρηση χώρου για service park), το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών,  τον Δημοτικό Οργανισμό Δήμου Θηβαίων, την Κοινότητα Θήβας και φυσικά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης των απονομών.

»Για εμάς στον Δήμο, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί και μία ειδική και εναλλακτική μορφή τουρισμού, που επιδιώκουμε να αναπτυχθεί στην περιοχή μας, με στόχο τη βελτιστοποίηση των ωφελειών που απορρέουν από αυτόν. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην πόλη μας όλους τους συμμετέχοντες αθλητές-οδηγούς και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα τους και καλό τερματισμό».

Η κοινωνία της Θήβας, λοιπόν, όσο και η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, σας προσκαλούν σε μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αναμένεται λαμπρή. Θυμίζουμε ότι η πανηγυρική εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου 5/10, στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Αμέσως μόλις πάρουν εκκίνηση, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να εκκινήσουν την Υπερειδική.

Η Κυριακή 6/10 περιλαμβάνει τον «βασικό κορμό» του αγώνα, τρεις επαναλήψεις των Ειδικών Διαδρομών «Λουκίσσια» και «Πλατανάκι», καθώς και στο τέλος της ημέρας τη δεύτερη διεξαγωγή της Υπερειδικής - πριν τον Τερματισμό στις 16:30, και την Απονομή των επάθλων στις 18:00, στο υπέροχο προαύλιο του Μουσείου. Η πόλη της Θήβας, και το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., σας περιμένουν!

[Πηγή: Δελτίο Τύπου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.]

node/40199

Lance Stroll: Ήμουν θετικός στον κορονοϊό αλλά τώρα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στην Πορτογαλία

Ο οδηγός της Racing Point εξηγεί τι ακριβώς έγινε στον αγώνα της Γερμανίας και πώς διαγνώστηκε θετικός. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Lance Stroll: Ήμουν θετικός στον κορονοϊό αλλά τώρα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στην Πορτογαλία

Ο οδηγός της Racing Point Lance Stroll επιβεβαίωσε ότι βγήκε θετικός στον κορονοϊό μετά το Grand Prix του Eifel στη Γερμανία, αλλά είναι σε θέση να αγωνιστεί στην Πορτογαλία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Καναδός είναι ο δεύτερος οδηγός που διαγνώστηκε θετικός καθώς είχε προηγηθει ο Sergio Perez, που αναγκάστηκε να χάσει το Βρετανικό Grand Prix τον Αύγουστο λόγω του ιού.

Ο Stroll έχασε τον αγώνα Nurburgring μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε Σάββατο το πρωί, παραπονούμενος για συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, και αντικαταστάθηκε για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου από τον Nico Hulkenberg, ο οποίος είχε ανατικαταστήσει και τον Perez στο Silverstone.

Ο Stroll είχε διαγνωστεί αρνητικός πριν το Σαββατοκύριακο του Eifel GP, αλλά αποδείχθηκε στη συνέχει ένα δεύτερο τεστ τον έβγαλε θετικό. 
Πλέον, όπως είπε, αισθάνομαι 100% καλά και τα μετέπειτα τεστ βγήκαν αρνητικά. 

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν στο γερμανικό GP είπε: «Εφτασα στο Nurburgring μετά από αρνητικά τεστ. Το Σάββατο το πρωί άρχισα να νιώθω αδιαθεσία και ξύπνησα με πρόβλημα στο στομάχι. Ακολούθησα το πρωτόκολλο της FIA και απομονώθηκα στο αυτοκινούμενο της ομάδα και δεν μπήκα ξανά στην πίστα. Δεν ήμουν σε θέση να αγωνιστώ και έτσι πέταξα σπίτι νωρίς το πρωί της Κυριακής. Καθώς ακόμα ένιωθα καταβεβλημένος, έκανα ένα τεστ Covid το πρωί της Κυριακής. Την επόμενη μέρα τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, οπότε έμεινα στο σπίτι σε αυτο-απομόνωση για τις επόμενες 10 ημέρες. Ευτυχώς, τα συμπτώματά μου ήταν αρκετά ήπια». 

Τώρα τα αποτελέσματα των τεστ είναι αρνητικά, είπε και αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ στην Πορτογαλία. 

Η επιβεβαίωση για το θετικό τεστ του Stroll έρχetai μια εβδομάδα αφότου ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi αναγκάστηκε να χάσει το GP της Aragon όταν και αυτός διαγνώστηκε θετικός. 

Ο Stroll βρίσκεται  στην ένατη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών έχοντας σημειώσει φέτος μόνον μια παρουσία στο βάθρο, στον αγώνα της Monza τον Σεπτέμβριο.

node/40167

ΟΜΑΕ: Ο Π. Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ εξέλεξε τον Π. Ηλιόπουλο για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Αγώνων.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

ΟΜΑΕ: Ο Π. Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠ.Α.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε καθοριστεί η σύσταση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η οποία ανέλαβε το διοικητικό έργο μέχρι τη διενέργεια εκλογών.

Την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ήταν η σειρά της ανάδειξης νέου προέδρου για την Επιτροπή Αγώνων. Έπειτα από συνεδρίαση και ψηφοφορία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, τη θέση του Προέδρου της ΕΠ.Α. ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΕΠ.Α., κ. Παναγιώτη Κουτσίκο, για την ανιδιοτελή προσφορά του στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και εύχεται στον κ. Ηλιόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

[Πηγή: Δελτίο Τύπου OMAE]