node/36816

Ευβοιωτικό Ράλλυ 2019: Αποτελέσματα [video]

Η νίκη των Αναπολιοτάκη-Τσιούκα στο Ευβοιωτικό Ράλλυ, τους εξασφάλισε και τον τίτλο στο φετινό Πρωτάθλημα Ασφάλτου.

Με τη νίκη και στέψη των Πρωταθλητών Ράλλυ Ασφάλτου 2019 Γιώργου Αναπολιοτάκη-Αθανάσιου Τσιούκα, καθώς και των Δημήτρη και Μανώλη Κτιστάκη στην κατηγορία F2, ολοκληρώθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στη Θήβα το Ευβοιωτικό Ράλλυ 2019, 5ος γύρος του Πρωταθλήματος - ένας αγώνας που με τη μεγάλη του φετινή επιτυχία έθεσε τις βάσεις όχι μόνο για την καθιέρωσή του, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή του στο μέλλον, το οποίο φαντάζει λαμπρό!

Το όραμα που μοιράστηκαν από κοινού ο Δήμος Θηβαίων με την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, για έναν διήμερο αγώνα με Υπερειδική στο κέντρο της πόλης -που διεξήχθη δύο φορές, και μάλιστα το Σαββατόβραδο υπό το φως των προβολέων- μπορεί να φάνταζε λίγο «τρελό», όπως είπε στην απονομή των νικητών ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γεώργιος Δ. Αναστασίου, όμως η υλοποίησή του -χάρη στις προσπάθειες των αγωνιζόμενων- δικαίωσε τους εμπνευστές του!

Καθώς η Υπερειδική προσέφερε μοναδικό θέαμα στους κατοίκους της πόλης, μαζί με την πανηγυρική εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της πόλης και τον τερματισμό και την απονομή στο εκθαμβωτικό και άκρως φιλόξενο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της πόλης των Θηβών - σφραγίζοντας την αγαστή συνεργασία του Σωματείου με τους φορείς της πόλης, της Βοιωτίας και της Χαλκίδας και Εύβοιας.

Στις Ειδικές Διαδρομές «Πλατανάκι» και «Λουκίσια», πάντως, διαδραματίστηκε ο αμιγώς αγωνιστικός πυρήνας του αγώνα - και εκεί τα πληρώματα επεφύλασσαν ορισμένες συγκλονιστικές επιδόσεις. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις επαναλήψεις των δύο αυτών Ειδικών, όμως το πρώτο πέρασμα από τα Λουκίσια μετατράπηκε από την Οργάνωση σε Απλή Διαδρομή, λόγω της ανάγκης μεταφοράς στο νοσοκομείο ενός κατοίκου της περιοχής που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Οι Αναπολιοτάκης-Τσιούκας είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την ΕΔ «Λουκίσια 1», κι έτσι και τυπικά πέτυχαν τον πρώτο χρόνο και στις 6 «κανονικές» Ειδικές. Στην πρώτη ΕΔ της Κυριακής πήραν το προβάδισμα στη Γενική από τους Αλυγιζάκη-Αμαξόπουλο (Mitsibishi Lancer EvoIX), οι οποίοι είχαν το προηγούμενο βράδυ κερδίσει τη νυχτερινή Υπερειδική.

Alygizakis

Οι πρώτοι αύξησαν σταδιακά το προβάδισμά τους στο μισό λεπτό μέχρι το τέλος, πριν οι δεύτεροι -που σημείωναν απαρέγκλιτα το δεύτερο χρόνο στις Ειδικές του βουνού- κερδίσουν και τη δεύτερη Υπερειδική, που έκλεισε τον αγώνα το απόγευμα της Κυριακής. Φυσικά, οι Αλυγιζάκης-Αμαξόπουλος κατέκτησαν τη νίκη στην κατηγορία C2.

Πίσω τους, στη μάχη της κατηγορίας C3 οι Πλάγος-Ρέντης με το κόκκινο Honda Civic Type R με σταθερούς τρίτους χρόνους Γενικής έδειξαν από νωρίς τις «διαθέσεις» τους, και επαναλαμβάνοντας τις σπουδαίες περσινές τους επιδόσεις στο τότε Ράλλυ Ευβοϊκού αύξαναν σταδιακά τη διαφορά τους από τους δεύτερους στην κατηγορία, Δημήτρη και Μανώλη Κτιστάκη (Peugeot S16 Base).

Οι έτεροι πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος, Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος, έκλεισαν την πεντάδα, ενώ σπουδαία ήταν η επίδοση των Σταματόπουλου-Δρίτσα (Peugeot 106 S16) που μπήκαν στην εξάδα (!) κερδίζοντας βέβαια και την κατηγορία C5. Οι Ντέκας-Χειλάκης (Citroen Saxo VTS) είχαν σταθερά όλη την ημέρα, και μέχρι τέλους, το προβάδισμα στη C4, ενώ στη δεκάδα μπήκαν και οι ταχύτατοι νικητές της C6, Μπενούκας-Λαμπράκης (Peugeot 106 S16). Όσο για την κατηγορία των Ιστορικών, οι Γεροβασίλης-Βερικάκης με το πανέμορφο Fiat 131 Racing GR1 δεν απειλήθηκαν ποτέ.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα και αναλυτικά τους χρόνους σε κάθε ειδική. Αλλά και ένα in-car video από τη νυχτερινή Υπερειδική στην πόλη της Θήβας, από τους Ι. Καλαϊτζιάν-Μ. Καλογηράτου, με FIAT Ritmo 125TC:
 

Μετά την 4η φετινή νίκη των Γιώργου Αναπολιοτάκη και Αθανάσιου Τσιούκα σε πέντε αγώνες που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα, ο δεύτερος τόνισε: «Για εμάς ήταν μια δύσκολη χρονιά, διότι είχαμε ένα καινούριο αυτοκίνητο στα χέρια μας, το οποίο έπρεπε να το μάθουμε και να το συνηθίσουμε. Έπειτα, αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμασταν. Σίγουρα είναι δύσκολο να ακολουθήσεις ένα πρωτάθλημα, και θέλω πάνω από όλα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας.

»Η Υπερειδική ήταν πάρα πολύ ωραία, κυρίως για να γνωρίσει ο κόσμος τον μηχανοκίνητο αθλητισμό , για να προβάλλουμε την ασφάλεια -ότι πάντοτε τρέχουμε με ασφάλεια σε συγκεκριμένο χώρο, πάντα φυλασσόμενο- και παρότι είχαμε κάποιες αμφιβολίες, όλα πήγαν καλά και μας άρεσε, και ήταν πολύ ωραία και για τους χορηγούς και για την πόλη, ήταν ωραία και μας άρεσε. Οι άλλες Ειδικές ήταν γνωστές από πέρσι και πολύ πιο προσεγμένες, η Λέσχη και οι Δημοτικοί φορείς έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας».

Από την πλευρά των δεύτερων Γενικής και νικητών της C2, ο Ελευθέριος Αλυγιζάκης είπε: «Ήταν ένας καλός αγώνας για εμάς, διότι μας έδωσε το προβάδισμα τώρα στη C2 και τη δεύτερη θέση της Γενικής. Ήταν λίγο αγχωτικός ο αγώνας, διότι οι Ειδικές ήταν  πάρα πολύ γρήγορες, όμως όλα κύλησαν καλά. Μας αρέσει να γίνονται αγώνες κοντά στον κόσμο, για να έρθει στο ελληνικό motorsport, να το αγκαλιάσει, να το αγαπήσει, κι ίσως αν μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και ορισμένα νέα παιδιά.

»Δεν είμαι υπέρ της τριπλής επανάληψης δύο Ειδικών, όμως είναι μία πραγματικότητα γιατί οι αγώνες  πρέπει να γίνουν πιο οικονομικοί, για να είναι πιο οργανωμένοι. Όλα καλά». Ο συνοδηγός του, Δημήτρης Αμαξόπουλος, συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ γρήγορες οι Ειδικές, με ορισμένα τμήματα που πρακτικά έπρεπε να μην σταματάς να διαβάζεις, διότι ήταν πολύ γρήγορα για τον οδηγό. Ήταν επίσης πάρα πολύ ωραία η ιδέα της Υπερειδικής μέσα στην πόλη και νομίζω ότι απέδωσε όπως θα ήθελαν οι διοργανωτές.»

Plagos

Από το τρίτο σκαλί του βάθρου, και πρώτο της κατηγορίας C3, ο Γιάννης Πλάγος δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα, γιατί ο τερματισμός είναι που μετράει. Αν και εμείς ήμασταν σε απραξία για ένα χρόνο, καθώς είχαμε να τρέξουμε από τον περσινό Νοέμβριο, με εξαίρεση μια γρήγορη προπόνηση στα μέρη μας στην Καλαμάτα, είπαμε με το συνοδηγό μου να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον ωραίο αγώνα. Συγχαρητήρια στη Λέσχη, στην κα Ψαρράκου, σε όλους τους φορείς της Θήβας που συνετέλεσαν για να γίνει αυτή η Υπερειδική απίστευτα, με πολύ κόσμο και με την οριοθέτηση των θεατών. Η φιλοσοφία μας ήταν να ευχαριστηθούμε τον αγώνα, αυτό είπαμε και με την ομάδα μας, την Grecotechnica, και μόνο όταν πάμε γρήγορα το ευχαριστιόμαστε! Όταν πηγαίνουμε σιγά δεν μπορούμε, μας πιάνουν τα ψυχολογικά μας. Οπότε pdal to the metal!»

Ο συνοδηγός του, Άλκης Ρέντης, κατέληξε: «Είχαμε κάνει και πέρσι εδώ το Πλατανάκι και τα Λουκίσια και μπορώ να πω ότι αυτός είναι από τους αγαπημένους μας αγώνες. Γι’ αυτό και τον επιλέξαμε να αγωνιστούμε. Η Υπερειδική μέσα στην πόλη ήταν κάτι πρωτόγνωρο, το οποίο ήταν πάρα πολύ ωραίο από θέμα κόσμου. Και η νυχτερινή ήταν πάρα πολύ ωραία, μας ταιριάζουν με το Γιάννη οι νυχτερινές Ειδικές. Ήρθαμε για να διασκεδάσουμε, και το αποτέλεσμα ήρθε μόνο του».

Το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. ευχαριστεί θερμά όλους τους αγωνιζόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το Ευβοιωτικό Ράλλυ, όπου και τους θεατές που το παρακολούθησαν από κοντά.

Επίσης, οφείλει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πολύτιμή του βοήθεια στον κεντρικό χορηγό του αγώνα, «Texaco Tsellos» στη Θήβα, και φυσικά στο Δήμο Θηβαίων. Καθώς και στην εταιρεία «AUTOPAP», στο Ξενοδοχείο «Διονύσειο», στην Κοινότητα Θήβας, στο Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Βοιωτίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, στο Δημοτικό Οργανισμό Θήβας και στο Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας, και βεβαίως την Αστυνομική Διεύθυνση της Θήβας και της Χαλκίδας.

Ραντεβού το 2020!

[Πηγή: ΟΜΑΕ]

node/39136

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Στις 5 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας της Formula 1 μετά τον κορονοϊό.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Formula 1: Από την Αυστρία με διπλό αγώνα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «λουκέτο» και στους αγώνες της Formula 1. Σε όλο αυτό το διάστημα τόσο η FIA όσο και η Liberty Media σε συνεργασία με τις ομάδες αναζητούσαν τρόπους για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μέσα στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. 

Τώρα πλέον που πέρασε το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας και οι χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, η Formula 1 μπορεί υπό προϋποθέσεις να ταξιδέψει, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται συνεχή τεστ στους εργαζομένους, διαμονή σε ξεχωριστά δωμάτια στα ξενοδοχεία και βεβαίως αντισηπτικά, μάσκες, κτλ. 

Έτσι, η Formula 1 εκπόνησε ένα νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης που περιλαμβάνει αγώνες εντός Ευρώπης, δύο από τους οποίους θα είναι διπλοί. Συγκεκριμένα διπλοί θα είναι οι αγώνες στην Αυστρία και την Αγγλία. 

Προς το παρόν λοιπόν και με ημερομηνία επανεκκίνησης την 5η Ιουλίου, το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 διαμορφώνεται ως εξής:
5 Ιουλίου - Αυστρία
12 Ιουλίου - Αυστρία 
19 Ιουλίου - Ουγγαρία
2 Αυγούστου - Μ. Βρετανία
9 Αυγούστου - Μ. Βρετανία 
16 Αυγούστου - Ισπανία
30 Αυγούστου -  Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

Απομένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα για τους εκτός Ευρώπης αγώνες.

TAGS
node/39131

HTTC: Trackday στα Μέγαρα την Κυριακή 7 Ιουνίου

Το HTTC και ο ΑΣΙΣΑ διοργανώνουν ένα trackday με καθεστώς open pit-lane την ερχόμενη Κυριακή. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

HTTC: Trackday στα Μέγαρα την Κυριακή 7 Ιουνίου

Μετά την υποχρεωτική καραντίνα και την αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα στην πίστα, η ομάδα του HTTC και το αθλητικό σωματείο ΑΣΙΣΑ, αποφάσισαν να οργανώσουν μια ημέρα διασκέδασης και προπόνησης για τους φίλους και τα μέλη τους, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο θα παρευρίσκεται ιατρός και επανδρωμένο ασθενοφόρο. Η θερμομέτρηση πριν την είσοδο είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι συμμετέχοντες απαραιτήτως οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής που θα βρουν εδώ. Επίσης, οι συμμετέχοντες και οι τεχνικοί τους, υποχρεούνται να συμπληρώσουν την φόρμα καταγραφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να την εκτυπώσουν και να την παραδώσουν κατά την είσοδό τους στο αυτοκινητοδρόμιο.

Προσοχή: Ο κάθε συμμετέχων οδηγός μπορεί να συνοδεύεται ΜΟΝΟ από έναν μηχανικό ή βοηθό. Κάθε συμμετοχή δικαιούται υπαίθριο χώρο στάθμευσης 30τμ. Το πλάνο κάτοψης του χώρου στάθμευσης είναι το εξής:

HTTC

Ο σκεπασμένος χώρος (θέσεις 1-6, 8-17, 20-24 και 25-29 έχουν σημειωθεί με γαλάζιο χρώμα στην κάτοψη) χρεώνεται 20,00 Ευρώ ανά θέση. Σε περίπτωση χρήσης επιπλέον χώρου 30τμ, η χρέωση είναι 20,00 Ευρώ για υπαίθριο και 40,00 Ευρώ για σκεπασμένο. Κατά την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να σημειώσετε στον χώρο αποστολής μηνύματος προς τον διοργανωτή εαν επιθυμείτε σκεπασμένο ή επιπλέον χώρο.

Η είσοδος στους θεατές ΔΕΝ επιτρέπεται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 30 και μέγιστο αριθμό 40. Ο τρόπος διεξαγωγής είναι με ελεύθερη είσοδο στην διαδρομή (open pit lane), με μέγιστο αριθμό 8-10 αυτοκινήτων εντός πίστας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ώρα προσέλευσης 09:00. Ώρα έναρξης 09:30. Ώρα λήξης 17:00.

Κόστος συμμετοχής: 80,00 ευρώ ανά οδηγό.
Κόστος προαιρετικής χρονομέτρησης: 20,00 ευρώ. Για τους κατόχους κάρτας μέλους HTTC, η χρονομέτρηση είναι δωρεάν.

[Δελτίο Τύπου HTTC]

TAGS