«Έξυπνες» στάσεις λεωφορείων στα Γρεβενά [video]

«Έξυπνες» στάσεις λεωφορείων στα Γρεβενά [video]

Οι νέες στάσεις λεωφορείων στα Γρεβενά διαθέτουν τηλεματική, wi-fi και σύστημα φόρτισης smartphone.

Η ελληνική περιφέρεια φαίνεται πως κάνει ταχύτερα βήματα προς την εποχή της πλήρους ψηφιοποίησης από ότι οι μεγάλες πόλεις. Φυσικό ως ένα σημείο, καθώς στις μικρότερες πόλεις οι όποιες εφαρμογές είναι πολύ πιο εύκολο να υλοποιηθούν αφού και το κόστος είναι μικρότερο. 

Ωστόσο δεν παύουν να μας δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον.  Κάπως έτσι, τα Γρεβενά απέκτησαν με ένα κόστος της τάξης των €50.000 ένα «δίκτυο» από 13 «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων. Τι προσφέρουν όμως αυτές στον πολίτη;

Πέραν του συστήματος τηλεματικής μέσω του οποίου μπορείς να δεις πότε ακριβώς θα φτάσει το λεωφορείο στην κάθε στάση, είναι ενεργειακά αυτόνομες καθώς διαθέτουν φωτοβολταϊκό σύστημα.  Παράλληλα είναι φωτιζόμενες τη νύχτα, ενώ διαθέτουν και θύρες φόρτισης για το smartphone όση ώρα περιμένετε το λεωφορείο. 

Σύντομα μάλιστα θα διαθέτουν και δωρεάν wi-fi για να σερφάρουν στο διαδίκτυο όσοι περιμένουν το λεωφορείο. 

Οι 13 αυτές «έξυπνες» στάσεις χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα  «ΦιλόΔημος ΙΙ» και έχουν τοποθετηθεί μεταξύ άλλων στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο, Διοικητήριο, ΕΠΑΛ, Νοσοκομείο, Εργατικές Κατοικίες, Κ.Ταλιαδούρη, Κοιμητήρια αλλά και την Κοινότητα Μυρσίνης της Δημοτικής Ενότητας Γρεβενών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube