Ετοιμάζει πίστα και γλυκοκοιτάζει την Formula 1 το New Jersey

Ετοιμάζει πίστα και γλυκοκοιτάζει την Formula 1 το New Jersey

Το New Jersey θα αποκτήσει κι αυτό τη δική του πίστα προδιαγραφών F1, με την προοπτική μελλοντικής εμπλοκής της στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Formula 1…

Η Liberty Media, η αμερικανική εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα της Formula 1, έχει καταφέρει να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το σπορ στις Η.Π.Α καθιστώντας το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό.

Kάτι που φαίνεται από το 2012 και το Grand Prix του Austin και που επιβεβαιώθηκε και στην πρώτη εμφάνιση του GP του Miami πέρυσι. Επομένως, είναι λογικό και αναμενόμενο το ίδιο να συνεχιστεί και φέτος, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κι άλλον έναν αγώνα στις H.Π.Α, αυτόν του Las Vegas, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των αγώνων που θα γίνουν στην Αμερική, σε έξι.

Προφανώς η μεγάλη αυτή προβολή έχει αποτελέσει πόλο έλξης για πολλές ακόμα πολιτείες που θα ήθελαν το δικό τους Grand Prix. Πρόσφατα λοιπόν ο δήμαρχος του Atlantic City της πολιτείας του New Jersey, ενέκρινε πλάνο για κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1.

Formula 1

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πίστα αυτή θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος ενός παλιού αεροδρομίου και συγκεκριμένα του Bader Park, με το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή της να φτάνει τα $2,7 δις. Φυσικά εκτός της πίστας, στις εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνονται επίσης, ξενοδοχεία και άλλοι εμπορικής χρήσης χώροι, ενώ για την κατασκευή της θα χρειαστούν από έξι έως εννέα χρόνια. 

Θυμίζουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται πως το New Jersey θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1, αφού κάτι τέτοιο είχε συμβεί και το 2011 όταν η πολιτεία αυτή θα έμπαινε στο πρόγραμμα αγώνων από το 2013. Kάτι που όμως δεν έγινε, με την ακύρωσή της την τελευταία στιγμή. 

Τα δεδομένα όμως τώρα είναι διαφορετικά, με τις εγκαταστάσεις να αναμένεται να είναι  υπερσύγχρονες και κατάλληλες για να πάρουν το «OK» από την Liberty Media για την μελλοντική τους χρήση. 

Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αφού είναι πολύ νωρίς άλλωστε, φαντάζει όμως εξαιρετικά απίθανο να μην συμπεριληφθεί ένα τόσο ακριβό project στο πρόγραμμα των αγώνων της Formula 1 στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube