Έρχεται παγκόσμιο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά πατίνια!

Έρχεται παγκόσμιο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά πατίνια!

Ξεχάστε το MotoGP και τους λοιπούς αγώνες με δίτροχα, καθώς έρχεται πρωτάθλημα με ηλεκτρικά πατίνια που θα διεξάγεται μέσα στις πόλεις!

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Οι δοκιμές για τους πρώτους αγώνες με ηλεκτρικά πατίνια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τα σχέδια για ένα πρωτάθλημα έχουν ήδη μπει πάνω στο τραπέζι.

Καλώς ήρθατε λοιπόν στον συναρπαστικό (και ελαφρώς τρελό) κόσμο του πρωταθλήματος των ηλεκτρικών σκούτερ, μια ολοκαίνουργια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού που υπόσχεται μια διασκεδαστική, γρήγορη, αλλά φιλική προς το περιβάλλον σειρά αγώνων, αφιερωμένη στην "μικροκινητικότητα".

Επί της ουσίας, οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος Electric Skootr στοχεύουν να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα και ανάπτυξη που γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρικά πατίνια και να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα e-scooter, οι αναβάτες θα αγωνίζονται σε μια σειρά αγώνων σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας συναρπαστικό θέαμα στο κοινό, ενώ παράλληλα θα προάγουν τη χρήση βιώσιμων μέσων μικροκινητικότητας σε αστικές περιοχές.

Ο Hrag Sarkissian, Διευθύνων Σύμβουλος του Electric Skootr Championship, είπε: «Οι περισσότεροι από εμάς εδώ προερχόμαστε από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι αγώνες έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη όλων των ειδών μεταφορικών μέσων. Στην πραγματικότητα, ο Covid επιτάχυνε το κίνημα της μικροκινητικότητας που ήρθε για να παραμείνει. Όσον αφορά τους αγώνες, θα πρέπει να είναι γρήγοροι, δυναμικοί και συναρπαστικοί. Είναι ένα άθλημα για όλους, αλλά θα πετύχει μόνο εάν προωθήσει ένα νέο κίνημα για ασφαλέστερες και πιο βιώσιμες πόλεις».

σψοο

Πώς θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος Electric Skootr;
Αν και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη κάποιο καλαντάρι, έχει επιβεβαιωθεί ότι οι αγώνες θα διεξάγονται σε δύο ημέρες, τόσο για ανεξάρτητους αναβάτες όσο και για ομάδες.

Το αρχικό σχέδιο βασίζεται μάλλον σε αυτό του Rallycross, καθώς θα υπάρχουν δέκα ομάδες των τριών αναβατών η καθεμία που θα αγωνιστούν σε ένα σχήμα νοκ-άουτ αγώνων, για να περάσουν στα προημιτελικά και στα ημιτελικά πριν από έναν μεγάλο τελικό. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αγώνες με τους μεμονωμένους αναβάτες.

Οι πίστες θα είναι ειδικά κατασκευασμένες και θα έχουν μήκος από 400m έως 1km, με τους διοργανωτές να θέλουν αυτές να είναι μέσα στις πόλεις για να προωθηθεί η ιδέα της βιώσιμης μικροκινητικότητας. 

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τον αστικό μηχανοκίνητο αθλητισμό στο φυσικό του περιβάλλον χωρίς να προκαλείται αναστάτωση σε μια πόλη», λέει ο Sarkissian.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube