node/34839

Εργοδότης αγοράζει Alpine Α110 για τους υπαλλήλους του!

Επιχείρηση στο διαμέρισμα Seine-Maritime, στη Νορμανδία, αγόρασε μια καινούργια Alpine Α110 που τη χρησιμοποιούν δωρεάν οι υπάλληλοι, αλλά επίσης οι πελάτες και οι προμηθευτές!

«Σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ αφεντικό! Τι χαρά να δουλεύουμε για σένα. Είμαστε τρελοί από χαρά!». 

Κάτι τέτοια θα λένε, εδώ και λίγες μέρες, οι 43 υπάλληλοι της εταιρίας MecanoLav που εδρεύει στο Neufchâtel-en-Bray στο Seine-Maritime. Η εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και στην κατασκευή μηχανημάτων καθαρισμού για βιομηχανικά εξαρτήματα, αγόρασε μια καινούργια A110 που θα διατίθεται στους υπαλλήλους δωρεάν. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να την πάρουν για λίγες ώρες ή ακόμα κι ένα Σαββατοκύριακο για να γνωρίσουν το γαλλικό σπόρτσκαρ. Και αναλογιζόμενοι πόσο στριφτερούς δρόμους έχει η περιφέρεια της Νορμανδίας, μια κοφτερή Alpine A110 με 252 άλογα θεωρούμε το αυτοκίνητο ό,τι πρέπει για εκεί.

Ο σκοπός αυτής της αγοράς δεν είναι μόνο να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους, αλλά και να προωθήσει το «Made in Normandy». Μην ξεχνάμε ότι η Alpine κατασκευάζεται στη Διέππη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Neufchâtel-en-Bray, όπου εδρεύει η MecanoLav. Το αυτοκίνητο θα μπορεί επίσης να διατίθεται σε πελάτες και προμηθευτές της εταιρείας.

Προφανώς λοιπόν, η Α110 δεν είναι ρεγάλο προς τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες, αλλά θα γίνει αναμφισβήτητα ένα αποτελεσματικότατο εργαλείο επικοινωνίας για την εταιρεία. Για παράδειγμα, στην προσέλκυση νέων προσλήψεων. Η εταιρεία σχεδιάζει να δανείσει την A110 και σε σχολεία. Ο Matthieu Vallois, γενικός διευθυντής της MecanoLav, είπε στο actu.fr ότι η Alpine είναι «ένας θαυμάσιος φορέας για την προώθηση του βιομηχανικού τομέα με τους νέους μας στα σχολεία».

node/39908

Alpine: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

Η μετατροπή της Alpine σε premium μάρκα ηλεκτρικών SUV είναι κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Alpine: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

Στις αρχές του μήνα γράψαμε πως η Renault εξασφάλισε το μέλλον της Alpine συμπεριλαμβάνοντάς την σε περίοπτη θέση στο νέο στρατηγικό της πλάνο με νέο επικεφαλή τον Cyril Abiteboul (αφεντικό της Renault Sport στην F1) ενώ άλλαξε και το όνομα της αγωνιστικής της ομάδας σε Alpine F1 Team. Σήμερα, νέο δημοσίευμα του βρετανικού Autocar αναφέρεται στις αλλαγές που θα υποστεί η Alpine ωστε να αυξήσει την κερδοφορία της, δίνοντας έμφαση στον εξηλεκτρισμό και τα SUV!

Αυτή τη στιγμή, το μοναδικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας είναι η Alpine A110 που θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Dieppe μέχρι το 2023-2024. Το επικρατέστερο σενάριο για το μέλλον της Alpine ήταν η μετατροπή της σε μάρκα σπορ ηλεκτρικών μοντέλων όμως η νέα διοίκηση υπό τον CEO, Luca de Meo, ίσως φέρει σημαντικές αλαγές. Το πρώην αφεντικό της SEAT και της Cupra, έχει δηλώσει πως η Alpine A110 χρειάζεται ένα διάδοχο, όμως οι απόψεις του για τα σπορτσκαρ είναι γνωστές από τον προηγούμενό του ρόλο. Ενδεικτικό είναι πως πέρυσι είχε δηλώσει στο Autocar:

«Δεν θα επενδύσω μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια σε κάτι που πουλά 15.000 οχήματα με ζημιά, μόνο για χάρη ενός σπορτσκαρ. Τα SUV ονομάζονται Sports Utility Vehicles γιατί εκπροσωπούν μια νέα ιδέα για το σπορ. Τα SUV με coupé σχεδίαση είναι για εμάς η νέα μορφή του δίπορτου αμαξώματος - ένα μη πρακτικό coupé μέσα στο οποίο δεν χωρούσες εύκολα, όμως ήταν γρήγορο και είχε εξαιρετικό κράτημα λόγω χαμηλού κέντρου βάρους. Αυτά έχουν τελειώσει.»

Μένει να δούμε αν ο Luca de Meo μαζί με τον πρώην υπεύθυνο σχεδιασμό της SEAT, Alejandro Mesonero-Romanos ο οποίος τον ακολούθησε στη Renault, θα εφαρμόσουν παρόμοια λογική και στη γαλλική φίρμα. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, η Alpine μπορεί να γίνει για τη Renault ότι η Cupra για τη SEAT με μια γκάμα από premium, σπορ και εξηλεκτρισμένα SUV.

Ένα ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της Alpine θα μπορούσε να μοιάζει με την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την Alpine A110 σε συνδυασμό με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερες διαστάσεις και ψηλότερο αμάξωμα με πέντε πόρτες. Οι επιδόσεις του θα ήταν εντυπωσιακές χάρη στις δυνατότητες που χαρίζει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ μένει να δούμε αν η Alpine θα καταφέρει να προσδώσει στο μοντέλο ένα πραγματικά σπορ χαρακτήρα δεδομένου του αυξημένου βάρους.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για SUV της Alpine καθώς ήδη από το 2016-2017 ακουγόταν πως η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός ανταγωνιστή της Porsche Macan. Παράλληλα, το πρωτότυπο Alpine A110 SportsX που είδαμε τον Ιανουάριο του 2020, μας έβαλε ιδέες για μια ειδική έκδοση του μοντέλου με περιπετειώδη εμφάνιση και αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου.

[Πηγή: Autocar]

TAGS
node/39851

Η Renault εξασφαλίζει το μέλλον της Alpine

Νέος επικεφαλής της γαλλικής φίρμας σπορ μοντέλων ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος Renault Sport Racing.

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Η Renault εξασφαλίζει το μέλλον της Alpine

Η Renault επιβεβαίωσε πως έχει συμπεριλάβει την Alpine σε περίοπτη θέση στο νέο στρατηγικό της πλάνο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το μέλλον της μετά από τις φήμες για κατάργησή λόγω του επερχόμενου κλεισίματος του εργοστασίου στη Dieppe όπου παράγεται η Alpine A110 και του γενικότερου τριετούς προγράμματος περικοπών της γαλλικής φίρμας.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Renault βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες - την Renault, την Dacia, την Alpine και μια νέα εταιρεία New Mobility.

Όπως δήλωσε ο CEO της Renault, Luca de Meo: «Η εταιρεία χρειάζεται να αλλάξει το παιχνίδι της και να κινηθεί από την αναζήτηση όγκου πωλήσεων σε αναζήτηση αξίας και κερδοφορίας. Η οργάνωση γύρω από τέσσερις ισχυρές φίρμες με κοινή εκμετάλευση πόρων θα μπορούσε να κάνει εφικτό το να δουλεύουμε με πιο απλό τρόπο, περισσότερο προσανατολισμένοι στις αγορές και τους πελάτες μας, με ομαδικό πνεύμα, αναζητώντας το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα».

Υπεύθυνος για την Renault είναι ο ίδιος ο Luca de Meo (πρώην CEO της SEAT). Αντίστοιχα, επικεφαλής της Dacia είναι ο Denis le Vot (υπεύθυνος πωλήσεων και marketing στην Renault) και στο τιμόνι του New Mobility θα βρεθεί η Clotilde Delbos (αναπληρώτρια CEO και CFO της Renault).

Η μεγάλη είδηση όμως είναι ο νέος υπεύθυνος της Alpine που δεν είναι άλλος από τον Cyril Abiteboul, τον άνθρωπο που ηγείται του αγωνιστικού τμήματος Renault Sport Racing και αποτέλεσε πρόσωπο-κλειδί για την επιστροφή της Renault στη Formula 1. Αυτή η εξέλιξη έχει πυροδοτήσει φήμες πως τα μονοθέσια της Renault μπορεί από του χρόνου να ντυθούν στα χρώματα της Alpine.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα εποχή της Alpine αναμένεται να μάθουμε αργότερα μέσα στο 2020, αν και όπως έχουμε γράψει τους προηγούμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα σπορ μοντέλων.

[Πηγή: Autocar]