Επτά στους δέκα έτοιμοι να αγοράσουν ηλεκτρικό ΙΧ, σύμφωνα με έρευνα της Nissan

Επτά στους δέκα έτοιμοι να αγοράσουν ηλεκτρικό ΙΧ, σύμφωνα με έρευνα της Nissan

Έρευνα της Nissan καταδεικνύει ότι το 70% των ευρωπαίων οδηγών θεωρεί ότι το επόμενό του αυτοκίνητο μπορεί να είναι ηλεκτρικό.

Ερωτώμενοι αν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, το 70% των ευρωπαίων οδηγών δηλώνουν θετικοί. Ο πιο δημοφιλής λόγος για τους οδηγούς που εξετάζουν μια τέτοια αγορά, είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει ένα όχημα μηδενικών εκπομπών -το 49% των ερωτηθέντων.

Η συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή έρευνα είναι η πιο ολοκληρωμένη έρευνα της Nissan σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες και την εμπειρία φόρτισης των οδηγών EVs, μέχρι σήμερα. Καταρρίπτοντας πολλούς από τους μύθους που σήμερα εμποδίζουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να αποκτήσει κανείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Για να καταλάβει τι παρακινεί ή εμποδίζει τους οδηγούς να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών EV και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης). Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα EV βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με το 97% των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση "ήταν όπως αναμενόταν" ή "ευκολότερη", γίνεται αντιληπτό ότι απεικονίζεται μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, η πλειοψηφία (70%) των οδηγών παραδέχεται ότι η αυτονομία των EVs τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά. 

«Με αυτήν τη νέα έρευνα, βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι οι ευρωπαίοι οδηγοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση. Καθώς συνεχίζουν να διερευνούν τι προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, δεσμευόμαστε να τους δείξουμε τα τεράστια οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας και πόσο εύκολο στην πραγματικότητα είναι να κάνουμε αυτή την μετάβαση», δήλωσε ο Arnaud Charpentier, περιφερειακός αντιπρόεδρος της Nissan AMIEO, αρμόδιος για την προϊοντική στρατηγική και την τιμολόγηση. «Από το χαμηλό κόστος χρήσης έως τις εκπληκτικές επιδόσεις, ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Nissan LEAF έχουν αναβαθμίσει την καθημερινή οδηγική εμπειρία προς το καλύτερο».
Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85% όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Η δύναμη της αλλαγής
Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το 89% των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν. 

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή, καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση, πιο εμφανή από ποτέ.

Έλεγχος του κλίματος
Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) εκ των οδηγών ICE σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με το 40% των οδηγών EV να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο. Το 33% των οδηγών EV έλαβε την απόφαση λόγω των μηδενικών εκπομπών των ηλεκτρικών οχημάτων, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας. Αυτό επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο από το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία οι ιδιοκτήτες του Nissan LEAF απέτρεψαν την εκπομπή περισσότερων από 2,5 εκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα, παγκοσμίως.

Εξοικονόμηση καυσίμου
Η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31% των οδηγών ενός αυτοκινήτου ICE που σκέφτονται να το αλλάξουν με ένα EV. Από την άλλη πλευρά, έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το 83% των οδηγών EV παραδέχεται ότι το όχημά τους έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από το αναμενόμενο.

Για να προσφέρει σε όλους τους οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών ICE, την προοπτική εξοικονόμησης κόστους από την μετάβαση σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η Nissan προσφέρει για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της το πακέτο «EV 4 ALL», κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube