Το επόμενο Ράλι Ακρόπολις θα γίνει στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022

Το επόμενο Ράλι Ακρόπολις θα γίνει στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022

Το 2022 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για το WRC, καθώς οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας θα αγωνιστούν σ’ αυτό για πρώτη φορά με υβριδικά αυτοκίνητα. Στα εδάφη μας θα τα δούμε τον Σεπτέμβριο, οπότε και ορίστηκε η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Για τις 8-11 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για το 2022. 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του οριστικοποίησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2022, που όπως και φέτος θα αποτελείται από 13 γύρους, με την αυλαία να ανοίγει παραδοσιακά από το Ράλι του Μόντε Κάρλο. 

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις φαίνεται να βρίσκει μια νέα θέση στο ημερολόγιο, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στις αρχές του φθινοπώρου, και συγκεκριμένα στις 8-11 Σεπτεμβρίου. Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή του αγώνα τον περασμένο μήνα, κατά την επιστροφή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο WRC έπειτα από οκτώ χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα η FIA να διατηρήσει στην ίδια θέση τον αγώνα. 

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Ο εθνικός μας αγώνας επανήλθε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επανασυστήθηκε με το νέο, σύγχρονο πρόσωπό του σε παλιούς και νέους φίλους. 

Αυτό το νέο πρόσωπο του αγώνα δεν εξαντλείται σε μία και μόνο χρονιά. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022. 

Από σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ημερομηνία του επόμενου ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπαυλας. Ο αγώνας μας, έπειτα και από την επιτυχή διοργάνωσή του υπό άστατες καιρικές συνθήκες, βρήκε μια νέα θέση στο ημερολόγιο του WRC, αφού και για το 2022 η διεξαγωγή του θα γίνει το Σεπτέμβριο. 

Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!». 

Rally

Σε ό,τι αφορά το ημερολόγιο στο σύνολό του, προβλέπεται και πάλι η διεξαγωγή του Ράλι Ιαπωνίας, που φέτος δε διεξήχθη λόγω των επιπτώσεων της Covid-19 στη χώρα, ενώ «ανοιχτή» παραμένει μία θέση στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, που φέτος πραγματοποιήθηκε το Ράλι Βελγίου. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2022: 

Αγώνας                           Ημερομηνία 
Μόντε Κάρλο                  20-23 Ιανουαρίου 
Σουηδία                           24-27 Φεβρουαρίου 
Κροατία*                      21-24 Απριλίου 
Πορτογαλία                     19-22 Μαΐου 
Ιταλία                               2-5 Ιουνίου 
Κένυα                              23-26 Ιουνίου 
Εσθονία                           14-17 Ιουλίου 
Φινλανδία                       4-7 Αυγούστου 
Θα ανακοινωθεί            18-21 Αυγούστου 
ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις   8-11 Σεπτεμβρίου 
Νέα Ζηλανδία*                29/9-2 Οκτωβρίου 
Ισπανία                         20-23 Οκτωβρίου 
Ιαπωνία                        10-13 Νοεμβρίου

Για τους αγώνες με αστερίσκο (*) εκκρεμεί η υπογραφή συμβολαίου με τον Promoter του θεσμού.

[Πηγή: acropolisrally.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE