Επίσημο: Νέο Nissan Versa

Επίσημο: Νέο Nissan Versa

Το βασικό μοντέλο της Nissan για την αμερικανική αγορά επιστρέφει με σημαντικές αναβαθμίσεις σε εμφάνιση και τεχνολογία.

Η Nissan παρουσίασε την τρίτη γενιά του τετράθυρου Versa για την αγορά της Αμερικής, το οποίο αποκτά πιο ελκυστική εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες γενιές αφού υιοθετεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική ταυτότητα Emotional Geometry της Nissan με αρκετά επιτυχημένο τρόπο για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Οι επιρροές από τα μεγαλύτερα Altima και Maxima είναι εμφανείς, ενώ όπως δήλωσε ο Giovanny Arroba, υπεύθυνος σχεδιασμού του μοντέλου, οι τροχοί έχουν μετακινηθεί προς τα έξω, η γρίλια V-Motion είναι πιο επιβλητική και από πλευράς διαστάσεων η νέα γενιά είναι χαμηλότερη, φαρδύτερη και μακρύτερη από την προηγούμενη.

versa

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη με την χαρακτηριστική γραμμή Gliding Wing που ενισχύει την αίσθηση του πλάτους στο ταμπλό, ενώ η σχεδίαση και η ποιότητα είναι σημαντικά αναβαθμισμένες σε σχέση με το προηγούμενο Versa.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον γνωστό από το συγγενικό Nissan Kicks κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 122 PS και 155 Nm ροπής που συνεργάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με μια βελτιωμένη έκδοση του αυτόματου Xtronic (CVT).

versa

Στον εξοπλισμό του Versa περιλαμβάνονται keyless entry, push button start, ηλεκτρικά παράθυρα αλλά και το Safety Shield 360 της Nissan με μια πλούσια γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού όπως αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, αυτόματα φώτα και ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Προαιρετικά διατίθενται θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, υποστήριξη Apple Carplay και Android Auto αλλά και πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης όπως η ειδοποίηση τυφλού σημείου, η ειδοποίηση διερχόμενης κίνησης κατά την όπισθεν και το ενεργό cruise control.

Το προσιτό sedan έκανε πρεμιέρα στα πλαίσια του Ocean’s Tortuga Music Festival στην Φλόριντα και η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2019 στην Αμερική. Οι τιμές δεν αναμένεται να έχουν σημαντική διαφορά από αυτές του σημερινού Versa που ξεκινά λίγο πάνω από τις $12.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube