Επίσημο: Genesis G90 Limousine, η επιτομή της κορεατικής πολυτέλειας

Επίσημο: Genesis G90 Limousine, η επιτομή της κορεατικής πολυτέλειας

Η ναυαρχίδα της θυγατρικής εταιρείας της Hyundai σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο!

H Genesis, η εταιρεία που κατασκευάζει τα πολυτελή αυτοκίνητα του Hyundai Motor Group παρουσίασε την G90 Limousine, την κορυφαία έκδοση της ναυαρχίδας της με μακρύ μεταξόνιο και υπέρ-πλούσιο εξοπλισμό.

Το μοντέλο που βασίζεται στο πρόσφατα ανανεωμένο Genesis G90 έχει μακρύνει κατά 290 mm με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 5.954 mm (!). Το μεταξόνιο είναι 3.450 mm με αποτέλεσμα γεναιόδωρους χώρους για τους πίσω επιβάτες, ενώ αυξημένο είναι και το ύψος των 1.505 mm.

Genesis G90

Όπως σε κάθε λιμουζίνα, επίκεντρο της προσοχής των σχεδιαστών της Genesis ήταν η πίσω σειρά καθισμάτων, αφού εκεί θα περνά τον περισσότερο χρόνο ο ιδιοκτήτης. Τα δύο ανεξάρτητα καθίσματα έχουν 18 διαφορετικές ρυθμίσεις και επένδυση από καπιτονέ δέρμα με όμορφα σχέδια ραφών. Δύο οθόνες στις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναλαμβάνουν την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία των επιβατών ενώ ο γύρω διάκοσμος με ambient φωτισμό, υλικά υψηλής ποιότητας και οροφή από Alcantara ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας.

Στο εξωτερικό, εκτός από τις εμφανώς μεγαλύτερες πίσω πόρτες και τα πλευρικά παράθυρα, οι διαφορές με τις υπόλοιπες εκδόσεις του G90 εντοπίζονται στο επιπλέον χρώμιο που τοποθετήθηκε στη γρίλια και στους καθρέπτες. Εξάλλου, ο υπεύθυνος σχεδιασμού Luc Donckerwolke με πρότερη καριέρα σε Audi, Škoda, SEAT και Lamborghini, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από το 2015 που ανέλαβε τα ηνία της Genesis.

G90

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ισχυρός κινητήρας V8 των 5,0 λίτρων της Hyundai, με απόδοση 425 PS και 53 kgm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Επιπλέον, η ενεργή ανάρτηση συμβάλλει σε κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Η τιμή της λιμουζίνας που προς το παρόν διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Κορέας, ξεκινά από τα 121.786 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube