Επίσημο: Αυτή είναι η μοναδική Ferrari Omologata

Επίσημο: Αυτή είναι η μοναδική Ferrari Omologata

Το τελευταίο κατά παραγγελία δημιούργημα του Maranello με βάση την Ferrari 812 Superfast.

Η Ferrari παρουσίασε σήμερα την Omologata, μια μοναδική δημιουργία βασισμένη στην 812 Superfast που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία για ένα ανώνυμο συλλέκτη από την Ευρώπη. 

Αυτή είναι η 10η κατά σειρά μοναδική δημιουργία του Maranello από την P540 Superfast Aperta (2009) και σύμφωνα με τη Ferrari η εξέλιξη διήρκησε δύο ολόκληρα χρόνια με έμπνευση από τους αγώνες, τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast [video]

Ferrari Omologata

Το χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα είναι εντελώς νέο, με τα εμπρός φώτα και το παρμπρίζ να αποτελούν τα μοναδικά κοινά στοιχεία με την 812 Superfast. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα γρίλια με το έμβλημα της Ferrari και οι εισαγωγές αέρα στις άκρες του προφυλακτήρα που παραπέμπουν στην 250 GTO.

Μια λωρίδα αγκαλιάζει το καπό και καλύπτει την εσοχή στο προφίλ που δημιουργεί όμορφες καμπύλες στο αμάξωμα. Πίσω, τα φουσκωμένα φτερά καταλήγουν στην ενσωματωμένη αεροτομή της ουράς που έχει αγριεμένο look με έντονες πτυγχώσεις. Τα δύο στρογγυλά φώτα LED (μονά αντί για διπλά) βρίσκονται μέσα σε εσοχές, το πίσω παρμπρίζ έχει δώσει τη θέση του σε τρεις σχισμές ενώ ο πίσω προφυλακτήρας καλύπτεται από τον ανθρακονημάτινο διαχύτη που φιλοξενεί τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Ferrari Omologata

Για το εξωτερικό επιλέχθηκε η απόχρωση Rosso Magma σε συνδυασμό με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, σκουρόχρωμα γραφικά και τον αριθμό 7 σε καπό και πόρτες. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ανθρακονήματα, μεταλλικές λεπτομέρειες με ακατέργαστο εφέ και μπλε ελεκτρικ επενδύσεις για τα καθίσματα από δέρμα και ύφασμα Jeans Aunde.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε το γνωστό ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων της 812 Superfast. Στην τελευταία, το μοτέρ αποδίδει 800 PS και 718 Nm και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9" και τελική ταχύτητα 340 km/h - αν και τα νούμερα λίγο απασχολούν το κοινό στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η τιμή της Ferrari Omologata δεν ανακοινώθηκε, όμως πιθανότατα θα αφορά εκατομμύρια ευρώ λόγω σπανιότητας όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα κατά παραγγελία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube