Επίσημο: Ο Charles Leclerc στη Ferrari από το 2019

Επίσημο: Ο Charles Leclerc στη Ferrari από το 2019

Η Scuderia επιβεβαίωσε επίσημα την προαγωγή του 20χρονου Μονεγάσκου στην ομάδα ως αντικαταστάτη του Kimi Raikkonen.

O Leclerc είναι «απόφοιτος» της Ακαδημίας της Ferrari και θα γίνει ο πρώτος οδηγός του προγράμματος που θα προαχθεί στην αγωνιστική ομάδα F1. Ο 20χρονος Μονεγάσκος θα είναι επίσης ο δεύτερος νεότερος οδηγός της Scuderia μετά τον αείμνηστο Ricardo Rodriguez.

O Leclerc, μετά την ανακοίνωση της Ferrari, ανέβασε tweet ότι «τα όνειρα όντως πραγματοποιούνται» και απέτισε φόρο τιμής από καρδιάς στον εκλιπόντα πατέρα του, Hérvé, και στον αδικοχαμένο φίλο του, Jules Bianchi:

Leclerc φόρος τιμής στον πατέρα του

«Αιώνια ευγνώμων στη Scuderia Ferrari για την ευκαιρία που μου δίνει», έγραψε ο νεαρός από το Μονακό. «Επίσης στον Nicolas Todt που με υποστηρίζει από το 2011. Στην οικογένειά μου. Σε ένα πρόσωπο που δεν είναι πλέον σε αυτό τον κόσμο, αλλά στο οποίο χρωστώ τα πάντα που μου συμβαίνουν τώρα, Πατέρα. Στον Jules, ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έμαθες, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Και σε όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν και πίστεψαν σε μένα. Θα εργαστώ πιο σκληρά από ποτέ για να μη σας απογοητεύσω. Όμως πρώτα υπάρχει μια σεζόν που πρέπει να ολοκληρώσω με μια εκπληκτική ομάδα η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ και να δείξω τις δυνατότητές μου».

Ο Leclerc πήρε δύο αλλεπάλληλους τίτλους στην GP3 και τη Formula 2, κερδίζοντας την προαγωγή του φέτος στην F1 με τη Sauber.

Leclerc F2 champion 2017

Ένα εκπληκτικό ξεκίνημα της καριέρας του στα Grand Prix έπεισε τους ιθύνοντες της Ferrari ότι ήταν έτοιμος για άμεση προαγωγή. Πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα, μια 6η θέση, στο Αζερμπαϊτζάν, κι έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς που τον έχουν φέρει στη 15η θέση του πρωταθλήματος, σαφώς μπροστά από τον πολύ πιο έμπειρο team-mate του, Marcus Ericsson.

Leclerc με Vettel Monza 2018

Τα αποτελέσματα του Leclerc, σε συνδυασμό με μια πτώση φόρμας του Raikkonen, έπεισαν τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο της Ferrari, Sergio Marchionne, να ανάψει το πράσινο φως για την αντικατάσταση του Φιλανδού από τον νεαρό Μονεγάσκο. Τα πράγματα περιπλέχτηκαν λίγο όταν ο Marchionne πέθανε τον Ιούλιο και αντικαταστάθηκε από τον Louis Camilleri, υποστηρικτή του Raikkonen. Όμως η νέα διοίκηση της Ferrari αποφάσισε να τηρήσει, σε ένδειξη τιμής, το αρχικό σχέδιο του Marchionne.

Η αποχώρηση του Raikkonen από τη Ferrari ανακοινώώθηκε επίσημα σήμερα Τρίτη το πρωί και γρήγορα ακολούθησε η είδηση ότι ο Φιλανδός θα επιστρέψει του χρόνου στη Sauber με την οποία είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2001. Η ανακοίνωση της Ferrari, ότι ο Leclerc θα οδηγεί δίπλα στον Sebastian Vettel το 2019, ήρθε αμέσως μετά για να συμπληρώσει τον κύκλο.

Το σημερινό αφεντικό του Leclerc στη Sauber, o Fred Vasseur, δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη ευχαρίστηση που υποστηρίξαμε τον Charles Leclerc στην πρώτη του χρονιά στη Formula 1. Από την έλευσή του, έχει δώσει στην ομάδα ισχυρό κίνητρο. Βελτιωνόμαστε συνεχώς και θα εργαστούμε σκληρά μέχρι το τέλος της σεζόν για να επιτύχουμε μαζί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε το ταλέντο του Charles και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Θα συνεχίσουμε να τον παρακολουθούμε από κοντά και του ευχόμαστε το καλύτερο στην πορεία του».

O Leclerc στην F Renault to 2014

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube