Εντυπωσίασε o 15χρονος Κ. Αναστασόπουλος στον πρώτο του αγώνα εκτός συνόρων

Εντυπωσίασε o 15χρονος Κ. Αναστασόπουλος στον πρώτο του αγώνα εκτός συνόρων

Ελλείψει παρομοίων αγώνων στην Ελλάδα, ο νεαρός Κ. Αναστασόπουλος δοκίμασε για πρώτη φορά τις ικανότητές του στο τιμόνι ενός Speedcar XTREM σε αγώνα του Ισπανικού πρωταθλήματος Autocross.

Speedcar Motul Team Greece

Το Σαββατοκύριακο 30/9 & 1/10, η αγωνιστική ομάδα της Speedcar Motul Team Greece βρέθηκε στην πίστα Parc de la Serra της Mollerusa στην Καταλωνία, για τον προτελευταίο γύρο του Ισπανικού πρωταθλήματος Autocross.

Ο λόγος, η συμμετοχή του δεκαπεντάχρονου Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου σε μία καινούργια μορφή αγώνα για τον ίδιο, με όχημα ένα crosscar στην κατηγορία junior (12-17 ετών), του ίσως πιο ανταγωνιστικού εθνικού πρωταθλήματος autocross της Ευρώπης.

Speedcar Motul Team Greece

Ελλείψει παρομοίων αγώνων στην Ελλάδα, ο νεαρός μαθητής του Λυκείου δοκίμασε για πρώτη φορά τις ικανότητές του στο τιμόνι ενός Speedcar XTREM, σε απευθείας μάχες σώμα με σώμα με τους 16 γρηγορότερους «πιτσιρικάδες» της Ιβηρικής χερσονήσου! Με μόνο στόχο του την απόκτηση εμπειρίας και συγχρόνως τη διασκέδαση. Και τα κατάφερε θαυμάσια! 

Έχοντας κάνει μόνο 12 γύρους ελεύθερης προπόνησης στην πίστα την Παρασκευή το απόγευμα, ο Κωνσταντίνος έγραψε στα επίσημα qualifying το πρωί του Σαββάτου τον τρίτο καλύτερο χρόνο!

Λίγη ώρα αργότερα εξέπληξε πάλι τόσο την ομάδα του όσο και τους συναθλητές του. Στον πρώτο του προκριματικό αγώνα, κάνοντας πολύ καλή εκκίνηση, έστριψε πρώτος, οδήγησε την κούρσα για δύο γύρους και τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Στους επομένους δύο προκριματικούς ο Έλληνας Junior τερμάτισε 5ος, κατοχυρώνοντας έτσι μια καλή θέση στην τρίτη σχάρα του grid του τελικού!

Εκκίνηση με άλλους 14 και αποφεύγοντας τον χαμό στην πρώτη στροφή ο Κωσταντίνος περνά προσωρινά 5ος αφού ακριβώς στην επόμενη επέρχεται ατυχής διπλός εμβολισμός από συναθλητές του που αχρηστεύουν το όχημά του. Ο αγώνας διακόπηκε και η επανεκκίνηση του δόθηκε μετά από 20’ με τον νεαρό Έλληνα να είναι απών.

Speedcar Motul Team Greece

Στα τελική κατάταξη του αγώνα η ελληνική συμμετοχή εμφανίζεται στην 12η θέση. Στην πραγματικότητα όμως οι επιδόσεις του Έλληνα αθλητή ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

Ο ταχύς αλλά και ώριμος τρόπος οδήγησης του Κωνσταντίνου πιστοποίησαν το υψηλό οδηγικό του επίπεδο. Επιθυμία δική του όσο και των λοιπών εμπλεκομένων με το sport είναι η διεύρυνση των αγώνων με οχήματα carcross στην Ελλάδα, τόσο ηλικιακά (κατηγορία junior από τα 12 έτη), όσο και σε περισσότερες μορφές αγώνων (πχ. autocross, πίστα, αναβάσεις).

Πηγή: Speedcar Motul Team Greece

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube