Ένα βήμα από την Ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari ο Mick Schumacher

Πολύ πιθανό να οδηγήσει και μονοθέσιο της F1 στη διάρκεια προγραμματισμένων δοκιμών.

Ένα βήμα από το να γίνει ο νεότερος οδηγός του Ferrari Driver Academy βρίσκεται ο Mick Schumacher, γιος του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1, Michael.
O Mick τη χρονιά που πέρασε κατέκτησε το πρωτάθλημα της ευρωπαϊκής Formula 3 και το 2019 θα οδηγήσει στην F2 με την ομάδα της Prema που έχει άμεση σχέση με τη Ferrari.

Κάπως έτσι ο Mick βρίσκεται πολύ κοντά στην Ακαδημία της Ferrari, κάτι που ενδεχομένως θα του δώσει τη δυνατότητα να οδηγήσει και ένα μονοθέσιο της F1.
Και αυτό διότι στο πλαίσιο προγραμματισμένων δοκιμών η Ferrari είναι υποχρεωμένη να δώσει το μονοθέσιο σε έναν οδηγό ο οποίος να μην έχει αγωνιστεί για πάνω από δύο φορές στην F1. Πέρυσι η Ferrari, στις αντίστοιχες δοκιμές,  είχε χρησιμοποιήσει τον Antonio Giovinazzi , όμως φέτος ο Ιταλός έχει μετακομίσει σε αγωνιστική θέση πλήρους απασχόλησης με την ομάδα της  Sauber.

Eτσι, δεν αποκλείεται η Scuderia φέτος να χρησιμοποιήσει τον Mick ο οποίος έχει ήδη αρκετούς βαθμούς ώστε να πάρει superlicence από τη FIA για να τρέξει σε αγώνα, πόσω μάλλον για να οδηγήσει στη διάρκεια δοκιμών ένα μονοθέσιο.
Να σημειώσουμε πως η Ακαδημία έχει άλλα δύο μέλη, τους Callum Ilot και Marcus Armstrong, αλλά στη Scuderia θα ήθελαν πολύ να συνδέσουν και πάλι το όνομα Schumacher με τα μονοθέσιά τους.