Ένα βήμα από την Ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari ο Mick Schumacher

Ένα βήμα από την Ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari ο Mick Schumacher

Πολύ πιθανό να οδηγήσει και μονοθέσιο της F1 στη διάρκεια προγραμματισμένων δοκιμών.

Ένα βήμα από το να γίνει ο νεότερος οδηγός του Ferrari Driver Academy βρίσκεται ο Mick Schumacher, γιος του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1, Michael.
O Mick τη χρονιά που πέρασε κατέκτησε το πρωτάθλημα της ευρωπαϊκής Formula 3 και το 2019 θα οδηγήσει στην F2 με την ομάδα της Prema που έχει άμεση σχέση με τη Ferrari.

Κάπως έτσι ο Mick βρίσκεται πολύ κοντά στην Ακαδημία της Ferrari, κάτι που ενδεχομένως θα του δώσει τη δυνατότητα να οδηγήσει και ένα μονοθέσιο της F1.
Και αυτό διότι στο πλαίσιο προγραμματισμένων δοκιμών η Ferrari είναι υποχρεωμένη να δώσει το μονοθέσιο σε έναν οδηγό ο οποίος να μην έχει αγωνιστεί για πάνω από δύο φορές στην F1. Πέρυσι η Ferrari, στις αντίστοιχες δοκιμές,  είχε χρησιμοποιήσει τον Antonio Giovinazzi , όμως φέτος ο Ιταλός έχει μετακομίσει σε αγωνιστική θέση πλήρους απασχόλησης με την ομάδα της  Sauber.

Eτσι, δεν αποκλείεται η Scuderia φέτος να χρησιμοποιήσει τον Mick ο οποίος έχει ήδη αρκετούς βαθμούς ώστε να πάρει superlicence από τη FIA για να τρέξει σε αγώνα, πόσω μάλλον για να οδηγήσει στη διάρκεια δοκιμών ένα μονοθέσιο.
Να σημειώσουμε πως η Ακαδημία έχει άλλα δύο μέλη, τους Callum Ilot και Marcus Armstrong, αλλά στη Scuderia θα ήθελαν πολύ να συνδέσουν και πάλι το όνομα Schumacher με τα μονοθέσιά τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube