node/35985

Emoji για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η αμερικανική εταιρεία«Electrify America», εξειδικευμένη στα συστήματα φόρτισης των EV, δρομολόγησε μια online αίτηση για την ενσωμάτωση ενός emoji EV σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Emoji συνιστά στις μέρες μας ένα αυτόνομο φαινόμενο που εκφράζει ιδέες και συναισθήματα με έναν πολύ απλό τρόπο. Τα μικρά σχέδια που προτείνονται από τις εφαρμογές ενσωματώνουν τα σύμβολα της εποχής μας. Γι’ αυτό και η αμερικανική εταιρεία Electrify America προτείνει το λανσάρισμα ενός emoji που αντιπροσωπεύει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη στις ΗΠΑ για ένα ευρύ δίκτυο τερματικών σταθμών φόρτισης εγκαινιάζει ηλεκτρονικά μια αίτηση, με την ελπίδα να τύχει αποδοχής από το κοινό η ιδέα της. Αύριο, η 17η Ιουλίου θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της Παγκόσμιας Ημέρας Emoji: Ιδανική συγκυρία για να προτείνεις τον εγκαινιασμό ενός νέου σχεδίου. Αυτό το τελευταίο δείχνει λοιπόν μια γαλάζια μπερλίνα που συνδέεται με ένα σκούρο μπλε τερματικό φόρτισης με τον λογότυπο ενός κίτρινου βύσματος. Εδώ να σημειώσουμε ότι πέρυσι έγινα αποδεκτά 230 νέα σχέδια Emoji.

Η τρέλα γι’ αυτό το emoji δεν είναι προς το παρόν σημαντική, με κάτι παραπάνω 100 χρήστες του ίντερνετ να έχουν υπογράψει την ηλεκτρονική αίτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα αφήσει εύκολα την υπόθεση: Η Electrify America εκτιμά ότι δέκα εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα θα πωλούνται ετησίως έως το 2025.

node/39139
Geely Geometry C

Η Geely ανακοίνωσε το ηλεκτρικό Geometry C

Πέρυσι, η κινεζική Geely, ιδιοκτήτης της Volvo ανακοίνωσε τις ηλεκτρικές φιλοδοξίες της με το Geometry A. Τώρα ήρθε η σειρά του Geometry C, στοχεύοντας τα Nissan Leaf και Kia e-Niro.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Η Geely ανακοίνωσε το ηλεκτρικό Geometry C

Σήμανε πια η ώρα για τον εξηλεκτρισμό όλων των Κινέζων κατασκευαστών που στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό προγεφύρωμα στην κατηγορία των EV. Πολλά νέα προϊόντα γεννιούνται, μπερλίνες ή SUV/crossover, και σε αυτήν την τελευταία κατηγορία καταφθάνει η Geely με το Geometry C -Geometry ονομάζεται η ηλεκτρική φίρμα της Geely.

Αυτή η νέα πρόταση βασίζεται στο Geely Emgrand GS, μια ψηλωμένη κόμπακτ μπερλίνα με θερμική γκάμα. Συνεπώς, το Geometry C διατηρεί τις διαστάσεις της, με μήκος 4,43 m, μεταξόνιο 2,70 m και ύψος 1,56 m. Και αν στρατηγικά ο στόχος του νέου ηλεκτρικού Geely είναι το Nissan Leaf, το κινεζικό EV έρχεται να πέσει ταμάμ στο μπόι του Kia e-Niro.

Το Geometry C διαθέτει ηλεκτρομοτέρ 200 ίππων και 300 Nm. Επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι επιδόσεις του, με την Geely να αρκείται να σημειώσει ότι η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h.

Ούτε οι τεχνικές λεπτομέρειες των μπαταριών έχουν γίνει γνωστές σε αυτό το στάδιο, με την Geely να μιλά για αυτονομία 400 έως 500 km σε κύκλο NEDC. Αν όμως ανατρέξουμε στις παρόμοιες προδιαγραφές του Geely Geometry A, τότε μπορούμε να μιλάμε για συστοιχίες με ενεργειακή πυκνότητα 51,9 kWh και 61,9 kWh.

node/38415
BMW 7 Series Dingolfing

BMW: H επόμενη 7 Series 100% ηλεκτρική!

Επίσημο: Η επόμενη γενιά της 7 Series θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αλλά η λιμουζίνα της BMW δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ντίζελ.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 | Επικοινωνία

BMW: H επόμενη 7 Series 100% ηλεκτρική!

Σε λίγους μήνες, η BMW θα λανσάρει την iX3, την 100% ηλεκτρική έκδοση της X3. Το οικογενειακό SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα προσφέρει την επιλογή μεταξύ βενζίνης, ντίζελ, επαναφορτιζόμενου υβριδικού και ηλεκτρικού. Μια στρατηγική την οποία ο κατασκευαστής προτίθεται να εφαρμόσει και σε άλλα μοντέλα του.

Η BMW μόλις επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά της 7 Series θα διαθέτει και 100% ηλεκτρική έκδοση. Η γερμανική λιμουζίνα, που αναμένεται στις εκθέσεις σε δύο χρόνια, θα διατίθεται επίσης και ως plug-in hybrid. Αλλά το Μόναχο διευκρινίζει ότι στην γκάμα της μελλοντικής 7άρας θα υπάρχουν και συμβατικοί θερμικοί κινητήρες. Έτσι, η 7 Series θα αργήσει ακόμα πολύ να προσχωρήσει στο στρατόπεδο των μοντέλων που εγκαταλείπουν το ντίζελ.

Η BMW δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το μεγάλο μοντέλο της, αναφέροντας απλώς ότι το αυτοκίνητο θα έχει την πέμπτη γενιά των ηλεκτρικών κινητήρων της. Και να σημειώσουμε ότι δεν θα αποτελεί έκπληξη αν το αυτοκίνητο θα έχει στο φύλλο των δεδομένων του στοιχεία παραπλήσια με αυτά του του iNext, του SUV που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος.

Η άφιξη μιας 100% ηλεκτρικής 7 Series, που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται i7, επίσης δεν προκαλεί έκπληξη. Η BMW προτίθεται να ανταγωνιστεί το Tesla Model S, αλλά και την Porsche Taycan, το Audi e-tron GT, τη Mercedes-Benz EQS, χωρίς να ξεχνάμε την επόμενη Jaguar XJ, η οποία θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.