«Τσιπάκι» σε όλα τα ΙΧ για ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας

«Τσιπάκι» σε όλα τα ΙΧ για ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας

Το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει ηλεκτρονική καταγραφή όλων των στοιχείων ενός αυτοκινήτου σε ένα τσιπάκι για να ελέγχει αν πληρώθηκαν τα τέλη, τα ασφάλιστρα και η κάρτα καυσαερίων.

Το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ένα τσιπάκι σε όλα τα αυτοκίνητα προκειμένου να γίνονται πιο γρήγορα οι έλεγχοι για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματα τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτη Μελαχρινό, αυτό θα γίνει με μια έξυπνη κάρτα που θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο του οχήματος.

Στην κάρτα θα φαίνεται αν το όχημα διαθέτει κάρτα καυσαερίων, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας ή αν είναι ασφαλισμένο.

Όπως είπε ο κ. Μελαχρινός οι πολίτες θα προμηθεύονται την κάρτα χωρίς κόστος. Κατά την εκτίμηση του το σχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μέσα στο 2016 αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διασύνδεση των βάσεων δεδομένων.

Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι θα υπάρχουν σταθερά αλλά και έκτακτα σημεία ελέγχου.

Ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ρωτήθηκε ακόμη για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Απάντησε πως "στο πρώτο στάδιο θα έρθουν κάποια ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους".

Αρκέστηκε να σημειώσει πως αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στο 2016, χωρίς να το τοποθετεί χρονικά με σαφήνεια, ενώ ακόμη υπογράμμισε πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πόσα ειδοποιητήρια για τα ασφάλιστρα θα στείλουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube