Θεσσαλονίκη: Πασσαλάκια εμπόδιο στην παράνομη στάθμευση

Θεσσαλονίκη: Πασσαλάκια εμπόδιο στην παράνομη στάθμευση

Πλαστικά πασαλάκια τοποθέτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση των ΙΧ και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αστικών και τουριστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ελαστικά κράσπεδα και ανακλαστικοί εύκαμπτοι οριοδείκτες στην οδό Αντιγονιδών και στο τμήμα της οδού Ιασωνίδου, από την Εγνατία έως την Αρριανού, παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης δικύκλων στον κόμβο Ιασωνίδου-Εγνατία και Π. Π. Γερμανού-Εγνατία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης των μοτοσικλετών στα πεζοδρόμια.

Με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης της αστικής συγκοινωνίας και της απρόσκοπτης κίνησης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ολοκληρώθηκε το μέτρο του διαχωρισμού της λεωφορειολωρίδας από την υπόλοιπη κυκλοφορία και στις δύο πλευρές της λεωφόρου Στρατού, με την τοποθέτηση αντίστοιχων πασσάλων κατά μήκος της λεωφορειογραμμής.

Ανάλογες παρεμβάσεις που αφορούν στο διαχωρισμό των δύο αντίθετων κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα γίνουν το προσεχές διάστημα στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Π. Συνδίκα και Γρ. Λαμπράκη.

[Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube