Τέλη κυκλοφορίας 2022: Προς παράταση η πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Προς παράταση η πληρωμή τους

Κανονικά η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.

Στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2022, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δώσει μεγαλύτερο περιθώριο στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία.

Αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, κρίνοντας την πορεία πληρωμών έως τότε, ωστόσο δεν αποκλείεται και φέτος να δοθεί παράταση της προθεσμίας και για την νέα χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη περσινή διαδικασία, η παράταση που είχε δοθεί ήταν έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Με δεδομένο ότι φέτος τα τέλη αναρτήθηκαν πολύ αργότερα από πέρυσι, δεν αποκλείεται η παράταση να είναι ίδια με αυτήν που είχε δοθεί το 2021.

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν να τα πληρώσουν είτε απευθείας μέσω web banking σκανάροντας το μοναδικό QR Code που θα έχει το ειδοποιητήριο ή εισάγοντας τον κωδικό πληρωμής επιλέγοντας την εφαρμογή της τράπεζας τους για να ολοκληρώσει την πληρωμή. Και φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας στο ταμείο της τράπεζας.

Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα τους επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα τους. Αντίθετα όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη και να μην κινδυνεύουν από πρόστιμα, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE