node/38635

Συνελήφθη γνωστός οδηγός των ελληνικών αγώνων που “άδειαζε” φαρμακεία! [video]

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου έκαναν έρευνα για τον γνωστό οδηγό εδώ και μήνες καθώς είχαν στοιχεία ότι ήταν υπεύθυνος για κλοπές και διαρρήξεις.

«Πονηρός ο βλάχος», λέει η γνωστή ρήση αλλά ακόμα πιο πονηροί φάνηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου που πέρασαν χειροπέδες σε έναν από τους πιο γνωστούς οδηγούς των ελληνικών αγώνων Dragster.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, τα ξημερώματα της Πέμπτης ο επονομαζόμενος «Βλάχος» εντοπίστηκε μια  ανάσα από το κτήριο της Γ.Α.Δ.Α. Όμως δεν είχε αντιληφθεί τους αστυνομικούς που τον είχαν βάλει στο στόχαστρο τους για μέρες και ήξεραν τις κινήσεις του. Μάλιστα, όταν τον πλησίασαν και θέλησαν να τον ελέγξουν έκανε τον ανήξερο που απλά είχε βγει μια βόλτα.

Δήλωσε «άστεγος» ενώ είχε στην κατοχή του μια πολυτελή BMW την οποία είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση ενώ είχε κρύψει σε ένα παρτέρι τα κλειδιά του αυτοκινήτου. 

bmw

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου έκαναν έρευνα για τον γνωστό οδηγό εδώ και μήνες καθώς είχαν στοιχεία ότι ήταν υπεύθυνος για κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως χρηματοκιβωτίων σε φαρμακεία, σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος, που θεωρείται ένα από τα παλιότερα ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεκινούσε από την Αθήνα και «χτυπούσε» στις πόλεις του Αγρινίου, της Πάργας, της Βόνιτσας και της Λευκάδας με λεία που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ.

«Μοναχικός καβαλάρης» καθώς δεν φέρεται να έχει συνεργό και πάντα φρόντιζε να παίρνει τα καταγραφικά μηχανήματα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ώστε να αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία στις Αρχές. Ωστόσο, «έχει καταγράφει από κάμερες καταστημάτων ενώ κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα στην κίνηση του επαναλαμβάνονται» λέει αστυνομικός από ασχολείται με τον «Βλάχο» από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν έκανε ποτέ ένα χτύπημα αλλά προτιμούσε να «ανοίγει» δυο και τρεις στόχους αναζητώντας μεγαλύτερο κέρδος. Ήθελε χρήματα για να περνά καλά ή για να κάνει πανάκριβες μετατροπές στο αγαπημένο του γαλάζιο αυτοκίνητο με τα 1.100 άλογα ιπποδύναμη; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά.

Ο 52χρονος δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές. Το 2004 είχε συλληφθεί από το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής ενώ είχε δικογραφίες σε βάρος του από υπηρεσίες απ’ όλη την Ελλάδα. Τότε, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον είχαν κατηγορήσει ότι έκανε κλοπές χρηματοκιβωτίων από εταιρείες αλλά και για εμπρησμούς.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έκανε παραγγελίες ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε στους αγώνες Dragster και όταν τον ειδοποιούσαν ότι ήταν στη διάθεση του, έλεγε πως θα περάσει να τα πάρει. Το ίδιο βράδυ, έκανε διάρρηξη στις επιχειρήσεις, έπαιρνε τα ανταλλακτικά και στη συνέχεια έβαζε φωτιά στις εγκαταστάσεις. Εντός της ημέρας, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τουλάχιστον 18 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων να περιλαμβάνονται στον φάκελο της δικογραφίας του.

[Πηγή: astinomiko.gr]

node/39668

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Από σήμερα μπορεί να επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»- Διείτε τι προβλέπεται, πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την επιδότηση

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι ενδιαφερόμενοι για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με επιδότηση από τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά” του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν από σήμερα να δώσουν προκαταβολή ή να αγοράσουν/μισθώσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020), πράγμα που σημαίνει ότι οι δαπάνες είναι από σήμερα επιλέξιμες προς επιδότηση, με την προϋπόθεση φυσικά ότι συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο Οδηγός του προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι τα 10 βήματα για την αίτηση επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα του προγράμματος (http://kinoumeilektrika.ypen.gr) όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι σχετικές ανακοινώσεις. Επιπλέον για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» λειτουργεί καθημερινά από τις 3 Αυγούστου (από τις 10.00 έως τις 18.00) Help Desk στα τηλέφωνα 2131513640/2131513643. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δέχθηκε περίπου 400 τηλεφωνικές κλήσεις και 250 ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία απαντήθηκαν στο σύνολο τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε μέσα στο 2020

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 100 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι αρκεί για την επιδότηση αγοράς 15.000 αυτοκινήτων και 12.500 δικύκλων (σκούτερ και ποδήλατα). Ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ότι ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με επιπλέον πόρους.

Οι επιδοτήσεις είναι:

- Για αυτοκίνητα με λιανική τιμή προ φόρων έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση είναι 20% με όριο τα 6.000 ευρώ. Από 30.001 έως 50.000 ευρώ, η επιδότηση είναι 15% με όριο τα 6.000 ευρώ.

- Για δίκυκλα/τρίκυκλα, ποσοστό 20% επί της αξίας με όριο τα 800 ευρώ.

- Για ποδήλατα, ποσοστό 40% με όριο τα 800 ευρώ.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να ζητήσουν επιπλέον επιδότηση 500 ευρώ για αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή (σε συνδυασμό με αγορά ΙΧ, όχι ποδήλατου ή σκούτερ).

Με απόσυρση παλαιού οχήματος/δικύκλου (εξαιρούνται τα ποδήλατα) παρέχεται επιπλέον μπόνους 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

- Για ταξί η επιδότηση είναι 25% επί της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 8.000 ευρώ ή, αν πρόκειται για plug in υβριδικό μοντέλο, ποσοστό 15% με όριο τα 5.500 ευρώ. Στην περίπτωση των ταξί είναι υποχρεωτική η απόσυρση του παλιού οχήματος (πρέπει να είναι παλαιότερο από την 1-1-2013), η οποία επιδοτείται με επιπλέον μπόνους 2.500 ευρώ. Άρα η επιδότηση για τα ταξί φθάνει πρακτικά στα 10.000 ευρώ για ηλεκτρικό όχημα και 8.000 για υβριδικό.

- Για τις εταιρίες υπάρχει όριο αγοράς έως 3 αυτοκινήτων (6 για όσες έχουν δραστηριότητα σε νησιά) και το ποσοστό της επιδότησης είναι 15% με όριο τα 5.500 ευρώ ή 4.000 για υβριδικά. Για τα δίκυκλα η επιδότηση είναι ποσοστό 20% επί της αξίας με όριο τα 800 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις δίνονται αυξημένες επιδοτήσεις για αγορά οχημάτων από πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες (1.000 ευρώ για αυτοκίνητο και 500 ευρώ για δίκυκλο/ποδήλατο).

node/39642

Το καλοκαιρινό DRIVE, την Κυριακή 9/8 με την REAL News

Το τεύχος Αυγούστου έρχεται μια εβδομάδα πιο νωρίς από το κανονικό, για να σας προλάβει στην παραλία.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το καλοκαιρινό DRIVE, την Κυριακή 9/8 με την REAL News

Για το τεύχος 287, η λέξη φόρτιση δεν έχει να κάνει με αυτοκίνητα. Έχει να κάνει με τις δικές μας μπαταρίες, οι οποίες τελευταία έδειχναν για τους περισσότερους ανησυχητικά άδειες.

Πριν μπούμε στην πρίζα όμως, τρέξαμε και πάλι πολύ προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα τεύχος πλούσιο και ενδιαφέρον. Η ολοκαίνουργια γενιά του Skoda Octavia είναι ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που φιλοξενούν οι σελίδες μας. Και φροντίσαμε να το πλαισιώσουμε με πολύ πιο ειδικά μοντέλα ώστε το γκάζι και το όνειρο να μη λείψει από κανέναν: Όπως για παράδειγμα η τεχνολογικά μοναδική Ferrari SF90 Stradale που έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα plug-in hybrid που κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Αλλά και η Mercedes-AMG A45 S που είναι το καλύτερο χάτσμπακ που έχουμε οδηγήσει ποτέ. Στην ίδια λογική, το νέο Audi RS 6 Avant είναι το καλύτερο στέισον που έχουμε οδηγήσει ποτέ, ενώ το νέο Defender ένα από τα καλύτερα τετρακίνητα εκτός δρόμου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η σύντομη πρώτη επαφή με το νέο Audi A3 (περισσότερα γι’ αυτό τον επόμενο μήνα), καθώς και η σύγκριση δύο από τους πιο βασικούς ντίζελ παίκτες στα κόμπακτ SUV/crossover: Του νέου Peugeot 2008 με το Volkswagen T-Roc. Υπάρχουν και θέματα εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος, ευθυγραμμισμένα με την καλοκαιρινή διάθεση. Όπως είναι η ανάλυση για τη χρήση και την εξέλιξη της τεχνολογίας του 3D printing στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ή η ανάλυση του Κλεάνθη για την όχι και πολύ κολακευτική εικόνα της Ferrari στην F1 τα τελευταία χρόνια. Στο κλείσιμο, θα διαβάσετε και ένα θέμα που απαριθμεί και παρουσιάζει τα 55 πιο σημαντικά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ανά χρονιά, ξεκινώντας από το 1945 και φτάνοντας στο 2000.

Καλή ανάγνωση και καλή ξεκούραση!