Συνεχίζεται αμείωτος ο Γολγοθάς των υποψηφίων οδηγών

Συνεχίζεται αμείωτος ο Γολγοθάς των υποψηφίων οδηγών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών καταγγέλλει ότι η περιφέρεια προγραμματίζει εξετάσεις που ξέρει ότι δεν θα γίνουν…

Από την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου έχουν να γίνουν εξετάσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης. Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει θεσμοθετήσει το νέο σύστημα, ούτε έχει δώσει παράταση στο παλιό, ενώ οι απλήρωτοι από τον Απρίλιο εξεταστές κάνουν αποχή.

Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, η περιφέρεια ανακοινώνει εξετάσεις (ημερομηνία και ώρα) που ξέρει ότι δεν θα γίνουν, ενώ οι υποψήφιοι οδηγοί μαζί με τους εκπαιδευτές τους ζουν το δικό τους Γολγοθά.

dr

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:  «Στο σίριαλ "Εξετάσεις Υποψηφίων Οδηγών" καθημερινά προστίθενται νέα επεισόδια. Πέρα από την 6μηνη  αναμονή για προγραμματισμό και την άθλια διαδικασία ισοζυγίου θέσεων, κάποιες υπηρεσίες προγραμματίζουν εξετάσεις, αλλά οι εξεταστές δεν προσέρχονται στις αφετηρίες εξετάσεων. Υποψήφιοι και εκπαιδευτές περιμένουν αδίκως. Αποτέλεσμα, και πάλι προγραμματισμός, και πάλι χαμένος χρόνος, και πάλι έξοδα και ταλαιπωρία.

Οι αρμόδιοι όμως, ησύχως  διάγουν την ώρα τους, περιμένοντας την ποθητή παράταση ή την κατάθεση του νομοθετήματος ανακούφισης και εξωραϊσμού ενός κατάπτυστου συστήματος Εκπαίδευσης-Αξιολόγησης

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να βγει μια ανακοίνωση που θα λέει ότι δεν προγραμματίζονται εξετάσεις λόγω αποχής των εξεταστών;

Τί εξυπηρετεί  άραγε η απόφαση της κυρίας ή του κυρίου Περιφερειάρχη, ο οποίος ορίζει την ώρα έναρξης των εξετάσεων στις 13:30, ενώ ξέρει ότι υπάρχει αποχή;

Αρέσκονται φαίνεται οι διοικούντες να αποφασίζουν στον αέρα και να ικανοποιούνται οι διοικούμενοι με αναρτήσεις και δημοσιεύσεις.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Σ.Ε.Ο.) με λύπη και περίσκεψη παρακολουθεί όλα τούτα τα κακόγουστα που συμβαίνουν στο χώρο μας και προτείνει στους συναδέλφους εκπαιδευτές  να μην συμμετέχουν σε κανένα προγραμματισμό - που ούτως ή άλλως δεν θα πραγματοποιηθεί - αποφεύγοντας την επανειλημμένη ταλαιπωρία και τον καθημερινό εξευτελισμό της αξιολόγησης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και, τελικώς, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube