Στην Ελλάδα ένα κονβόι με... 300 Peugeot 205 [video]

Στην Ελλάδα ένα κονβόι με... 300 Peugeot 205 [video]

Περίπου 850 νέοι από τη Γαλλία γυρίζουν την Ευρώπη με Peugeot 205, στο πλαίσιο του Europ’Raid. Και σήμερα βρίσκονται στη χώρα μας.

Αυξημένη περιεκτικότητα σε... Peugeot 205 έχουν αυτές τις ημέρες οι ελληνικοί δρόμοι, αφού ένα εντυπωσιακό κονβόι αποτελούμενο αποκλειστικά από διάφορες εκδοχές του μικρού γαλλικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας.

Δεν πρόκειται για εκδρομή αλλά για μια... επιδρομή διάσχισης της Ευρώπης, όπως λένε οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο φετινό Europ’Raid. Τα πληρώματα των αυτοκινήτων είναι περίπου 850 νέοι, κάτω των 30 ετών. Ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου από τη Γαλλία και στόχος τους είναι να γράψουν περίπου 10.000 km περνώντας από 20 χώρες, 10 πρωτεύουσες και 100 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάθε αυτοκίνητο κουβαλά 100 kg σχολικής ύλης, τα οποία θα μοιράσει σε σχολεία που έχουν ανάγκη κατά μήκος της διαδρομής.

Τις προηγούμενες ημέρες τα 300 Peugeot του Europ’Raid πέρασαν από Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία. Την περασμένη Δευτέρα πέρασαν από την Πρέβεζα και την Τρίτη έφτασαν στην Αθήνα. Για τη διανυκτέρευσή τους κατασκήνωσαν μέσα στην πίστα Kartodromo, στις Αφίδνες. Απόψε θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Τόπος στα Γρεβενά, πριν συνεχίσουν προς  Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Europ Raid
Το ξημέρωμα της Τετάρτης, με όλα τα 205 μέσα στο Kartodromo / Photo: Robert Musabelliu


Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι, στις 17 Αυγούστου. Ακολουθήστε το πολύχρωμο κονβόι και δείτε περισσότερες φωτογραφίες, στη σελίδα του Europ’Raid στο Facebook.

[Πηγή: Έθνος]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube