node/36219

Στην Ελλάδα ένα κονβόι με... 300 Peugeot 205 [video]

Περίπου 850 νέοι από τη Γαλλία γυρίζουν την Ευρώπη με Peugeot 205, στο πλαίσιο του Europ’Raid. Και σήμερα βρίσκονται στη χώρα μας.

Αυξημένη περιεκτικότητα σε... Peugeot 205 έχουν αυτές τις ημέρες οι ελληνικοί δρόμοι, αφού ένα εντυπωσιακό κονβόι αποτελούμενο αποκλειστικά από διάφορες εκδοχές του μικρού γαλλικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας.

Δεν πρόκειται για εκδρομή αλλά για μια... επιδρομή διάσχισης της Ευρώπης, όπως λένε οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο φετινό Europ’Raid. Τα πληρώματα των αυτοκινήτων είναι περίπου 850 νέοι, κάτω των 30 ετών. Ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου από τη Γαλλία και στόχος τους είναι να γράψουν περίπου 10.000 km περνώντας από 20 χώρες, 10 πρωτεύουσες και 100 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάθε αυτοκίνητο κουβαλά 100 kg σχολικής ύλης, τα οποία θα μοιράσει σε σχολεία που έχουν ανάγκη κατά μήκος της διαδρομής.

Τις προηγούμενες ημέρες τα 300 Peugeot του Europ’Raid πέρασαν από Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία. Την περασμένη Δευτέρα πέρασαν από την Πρέβεζα και την Τρίτη έφτασαν στην Αθήνα. Για τη διανυκτέρευσή τους κατασκήνωσαν μέσα στην πίστα Kartodromo, στις Αφίδνες. Απόψε θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Τόπος στα Γρεβενά, πριν συνεχίσουν προς  Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Europ Raid
Το ξημέρωμα της Τετάρτης, με όλα τα 205 μέσα στο Kartodromo / Photo: Robert Musabelliu


Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι, στις 17 Αυγούστου. Ακολουθήστε το πολύχρωμο κονβόι και δείτε περισσότερες φωτογραφίες, στη σελίδα του Europ’Raid στο Facebook.

[Πηγή: Έθνος]

node/39711

Πόσα μπαλάκια του γκoλφ χωρούν στο πορτ μπαγκάζ του SEAT Tarraco; [video]

Η εταιρεία βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να διαφημίσει τους χώρους του SUV της. 

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Πόσα μπαλάκια του γκoλφ χωρούν στο πορτ μπαγκάζ του SEAT Tarraco; [video]

Η SEAT σκέφτηκε έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο για να προωθήσει το Tarraco και κυρίως για να δείξει την πρακτικότητα, αλλά και τους χώρους αποσκευών του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Tarraco 2.0 TDI 150 PS DSG 4DRIVE

Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία στράφηκε σε δύο νέους παίκτες γκολφ, τον Oriol Martinez και τη Marina Martinez, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να γεμίσουν τον χώρο αποσκευών του SUV με όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες του γκολφ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Tarraco 1.5 TSI 150 PS ACT

Οι δύο αθλητές στήθηκαν σε ένα σημείο που τους επιτρέπει να... πετυχαίνουν το στόχο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 8.500 μπαλάκια του γκoλφ στο πόρτ μπαγκάζ του Tarraco που κάλυψαν όλα το χώρο κάτω από το ράφι των αποσκευών. 

Να θυμίζουμε πως στην 5θέσια έκδοση η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 760 lt, ενώ στην 7θέσια διάταξη είναι 700 lt, όταν δεν χρησιμοποιούνται τα έξτρα καθίσματα. Και μειώνεται στα 230 lt όταν αυτά αναδυθούν στο χώρο αποσκευών.

node/39710

Όλα τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο το Δεκαπενταύγουστο

Ποιες μέρες και ώρες δεν θα κυκλοφορούν φορτηγά στις εθνικές οδούς.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Όλα τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο το Δεκαπενταύγουστο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση του οδικού δικτύου ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών άνω των 1,5 τόνων για την έξοδο και την επιστροφή, καθώς και μία σειρά παρεμβάσεις, με συνεχή και συντονισμένη παρουσία των υπηρεσιών της Τροχαίας και διαρκείς ελέγχους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων θα ισχύσει ως εξής:

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, από τις 08:00 έως τις 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, από τις 16:00 έως τις 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

Εξαιρούνται:

-τα φορτηγά οδικής βοήθειας
-ΕΛΤΑ
-διανομής Τύπου
-όσα μεταφέρουν ζώα
-νωπά και ευπαθή προϊόντα
-βυτιοφόρα νερού σε περίπτωση πυρκαγιάς ή εφοδιασμού πυροσβεστικών οχημάτων
-οχήματα κοινής ωφέλειας
-έκτακτης ανάγκης
-τηλεοπτικών συνεργείων
-μεταφοράς μουσικών οργάνων και
-εξοπλισμού για πολιτιστικές εκδηλώσεις και της Πολιτικής Προστασίας.

Θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη βεβαίωση σοβαρών παραβάσεων που ενοχοποιούνται για θανατηφόρα ατυχήματα, (αλκοόλ, ταχύτητα, ερυθρός σηματοδότης, αντικανονικό προσπέρασμα, κράνη, ζώνες), από συνεργεία και ομάδες με συμβατικά αυτοκίνητα που θα υπάρχουν όλες τις ώρες εντός και εκτός αστικών κέντρων.

Θα υπάρξει αυστηρή αστυνόμευση των επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου και εντατικά μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, καθώς και σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς.

Παράλληλα, θα ενημερώνονται οι πολίτες μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της αστυνομίας για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.